Ingezonden persbericht


Nieuwe oplossingen van a-SIS voor optimalisatie van distributiecentra

Krachtige IT-oplossingen voor slotting, coördinatie van meerdere sites en beheer van logistieke stromen en apparatuur

Mönchengladbach, 26 februari 2009, Software-ontwikkelaar a-SIS, dochteronderneming van Groupe Savoye - wereldwijd toonaangevend op het gebied van logistieke techniek - komt met nieuwe en verbeterde IT-oplossingen die het beheer van logistieke stromen verbeteren op ieder niveau binnen het distributiecentrum. Tot de nieuwe en verbeterde producten behoren LM_Slotting, een tool voor de herconfiguratie van picking-locaties; Logys, een warehouse management-systeem; en LM_WCS, a-SIS' oplossing voor het beheer van geautomatiseerde apparatuur.

LM_Slotting
LM_Slotting is de eerste toepassing van a-SIS die specifiek is ontwikkeld voor het beheer van picking-locaties. De software biedt krachtige analysefuncties voor het opnieuw configureren van picking layouts, om zo maximale efficiëntie te realiseren. Hierbij kan ook gebruik worden gemaakt van ABC-voorraadclassificatie. Daarnaast is het mogelijk om ongebruikte locaties of locaties die gedurende een x aantal dagen inactief zijn geweest, te reorganiseren. Daarbij wordt zo nodig ook rekening gehouden met potentiële beperkingen (gerelateerde items die in de buurt opgeslagen moeten worden, items die niet in de buurt geplaatst mogen worden, etc.). LM_Slotting is volledig geïntegreerd met de andere toepassingen binnen de LM-reeks en kan gekoppeld worden aan de warehouse management-oplossingen van a-SIS, zoals LM7, Logys en Magistor.

Logys
Logys is een warehouse management-systeem voor het in real-time organiseren, beheren en controleren van alle fysieke logistieke stromen in het distributiecentrum, en voor het plannen van activiteiten. a-SIS heeft Logys op een groot aantal punten verbeterd. Zo zorgt het voor de berekening en planning van resources en werkbelasting van alle operationele processen binnen het distributiecentrum. Verder kan het acceptatieschema voor goederenontvangst van leveringen worden weergegeven. Een grafische supervisietool laat in real-time de verschillende logistieke stromen binnen het distributiecentrum zien.

Nieuw zijn ook geavanceerde functies voor het beheer van productassemblage en -demontage, waaronder het aanvullen van de voorraad aan productiemiddelen en het opnieuw toevoegen van ongebruikte componenten aan de voorraad.

LM_WCS
a-SIS' LM_WCS-oplossing zorgt voor het beheer van geautomatiseerde apparatuur (transportbanden, verpakkingsmachines, geautomatiseerde magazijnen etc.) en technische tools (shuttles, RF-terminals, voice-oplossingen, displays, etc.).

LM_WCS is nu overgezet naar J2EE*-technologie. Dankzij een modulair ontwerp kan nieuwe functionaliteit nu stapsgewijs worden ontwikkeld, in lijn met de ontwikkeling van de activiteiten van de klant. LM_WCS maakt het mogelijk om combinaties van componenten te definiëren voor het beheer van apparatuur (geautomatiseerde voorbereidende processen, geautomatiseerde opslag, pick-to-light-systemen, spraakoplossingen, etc.). Ook is het hiermee mogelijk om processen te optimaliseren, bijvoorbeeld het balanceren van ladingen, automatisch starten, invoegen van documenten, etc. Dankzij de open architectuur is de oplossing bovendien zeer flexibel, ongeacht het platform, de database of het WMS dat wordt gebruikt.

*J2EE (or Java 2 Platform, Enterprise Edition) is een standaard van Sun voor multi-level zakelijke applicaties.

Over a-SIS
a-SIS ontwikkelt en implementeert complete IT-oplossingen voor de logistieke sector en is gespecialiseerd in retaillogistiek en traceability. De oplossingen van a-SIS worden wereldwijd gebruikt in distributiecentra binnen de productiesector, gespecialiseerde distributie, distributie voor de retailsector, ziekenhuizen en logistieke dienstverlening, zowel direct als via een netwerk van partners. a-SIS is een dochteronderneming van SAVOYE - - wereldwijd toonaangevend op het gebied van logistics engineering. SAVOYE is een divisie van Legris Industries, dat zich richt op industriële apparatuur en de ontwikkeling van complete productielijnen voor gespecialiseerde industrieën.

Meer informatie is te vinden op: www.a-sis.fr, www.savoyelogistics.com of www.legris-industries.com.

Contactpersoon voor de pers:
MCS BV
Renée Reijers
+31 (0)23 5628208
reneer@monogram.nl