Ingezonden persbericht


SaaS-marketingoplossingen van Unica verhogen productiviteit met dertig procent

MarketingCentral van Unica onverminderd succesvol

Amsterdam, 26 februari 2009 - MarketingCentral, de Software-as-a-Service-oplossing (SaaS) van Unica, stroomlijnt marketingprojecten en verhoogt de productiviteit met maximaal dertig procent. Unica Corporation (Nasdaq: UNCA), wereldwijd marktleider van software voor Enterprise Marketing Management (EMM), signaleert een groeiende belangstelling voor MarketingCentral bij middelgrote bedrijven, marketingafdelingen en marketingbureaus. Unica heeft deze on demand Marketing Resource Management-oplossing (MRM) geleverd aan onder andere Standard Insurance Company, Transamerica en Philips Medical Systems.

Een quote uit het Gartner-rapport 'Cut Waste, Not Marketing Programs, Using MRM' van 30 januari 2009: "MRM kan organisaties helpen minder marketingcapaciteit en kosten te verspillen. Dit zonder belangrijke marketingprogramma's te hoeven schrappen. Programma's die, juist in deze barre economische tijden, klanten aan een bedrijf binden en inkomsten verhogen."

Marketeers besteden veel tijd en geld om een breed scala van projecten te managen. MarketingCentral is een betaalbaar, gebruiksvriendelijk en eenvoudig te implementeren SaaS-platform dat kosten verlaagt en de efficiëntie verhoogt. Op dit moment werken ruim 23.000 gebruikers in meer dan driehonderd organisaties met dit platform.

"Het economische klimaat beperkt de bewegingsruimte van marketingafdelingen. Ze moeten nu nog efficiënter werken met minder capaciteit. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid van onze oplossing voor marketeers", zegt Dave Ryan, algemeen directeur MarketingCentral-divisie bij Unica Corporation. "De groeiende vraag naar MarketingCentral is het bewijs van de meerwaarde van deze oplossing."

Meer informatie over MarketingCentral is te vinden op: http://www.marketingcentral.com./.

####

Over Unica
Unica® Corporation (Nasdaq: UNCA) is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van software voor Enterprise Marketing Management (EMM). Unica richt zich exclusief op de behoeften van marketeers en levert de meest uitgebreide EMM-suite op de markt. De Affinium®-software van Unica stroomlijnt het volledige marketingproces voor merken-, relatie- en internetmarketing: van planning en budgettering tot en met projectmanagement, uitvoering en evaluatie. Affinium is zowel 'on premise' als 'on demand' leverbaar en biedt onder meer de volgende EMM-kernfuncties: web- en klantanalyse, lead- en campagnebeheer over meerdere kanalen, en management van marketing-resources. De unieke oplossing van Unica omvat een opslagsysteem voor marketinginformatie, dat marketeers in staat stelt om marketinggegevens en -middelen eenvoudig te beheren, verschillende campagneonderdelen snel samen te voegen en de resultaten bij te houden en te evalueren. Unica is opgericht in 1992. Het hoofdkantoor bevindt zich in Waltham (Massachusetts, VS). De Benelux-kantoren van Unica zijn gevestigd in Amsterdam en Brussel. Bezoek www. unica.com voor meer informatie.