Werknemer kiest opleiding als wapen tegen ontslag

26/02/2009 09:14

Scheidegger

Scheidegger ziet forse groei cursisten van 20 procent

Hilversum, 26 februari Nederlandse werknemers kiezen massaal voor een aanvullende beroepsopleiding om te voorkomen dat ze hun baan verliezen of om zich alvast voor te bereiden op een mogelijk ontslag. Dat constateert Scheidegger Opleidingen, dat de belangstelling voor opleidingen in januari fors zag stijgen.

De afgelopen weken kondigden grote Nederlandse bedrijven het ene na het andere massaontslag aan. Hoewel de voorspelde stijging van de werkloosheid de afgelopen maand is meegevallen, verwacht het Centraal Planbureau (CPB) dat eind dit jaar 425.000 mensen zonder baan zitten. Uit onderzoeken blijkt dat één op de vier werknemers bang is dit jaar werkloos te raken.

In diezelfde periode zag Scheidegger een stijging van 20 procent in het aantal aanmeldingen.

,,Wij zien de belangstelling naar opleidingen sterk toenemen," stelt directeur marketing Aljoscha Gielkens. ,,Scheidegger is altijd sterk geweest in brede administratieve opleidingen, maar nu zien we dat de vraag naar specialistische opleidingen op het gebied van kantoorvaardigheden en management aantrekt." Daarom breidt Scheidegger haar aanbod dit voorjaar uit met opleidingen als medisch secretaresse, juridisch secretaresse, directiesecretaresse en managementassistent. Alle opleidingen zitten op MBO-niveau. Geslaagde cursisten helpt Scheidegger - als ze dat willen - actief bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Gielkens merkt dat de nieuwe cursisten er bewust voor kiezen in korte tijd hun kennis en vaardigheden te vergroten. ,,Het versterkt hun positie op de arbeidsmarkt. Ze staan sterker in hun huidige baan en mochten mensen alsnog werkloos raken, dan maken ze meer kans op ander werk", legt hij uit.

Scheidegger Opleidingen is een van de grootste opleidingsinstituten in Europa en heeft al zestig jaar ervaring in diverse Europese landen. Veel cursisten stomen na een opleiding door naar een betere baan of een hoger salaris. De activiteiten van de Nederlandse tak werden vorig jaar overgenomen door MultiDidact Holding. ,,Alle cursisten zijn geruisloos meegegaan naar de nieuwe organisatie en hebben niets van de overname gemerkt", stelt algemeen directeur Hans Troelstra van het vernieuwde Scheidegger.

Meer informatie: www.scheideggeropleidingen.nl





http://www.scheidegger.nl