Ingezonden persbericht


WIC Nieuwsbriefvoor wijnprofessionals

PROEFagenda 2009 van The Wine & Food Association bekend

Zoals gebruikelijk wordt ieder jaar rond medio februari de vineuze/culinaire agenda voor het jaar bekend gemaakt van The Wine & Food Association. Alle drukte van het afgelopen jaar is voorbij, de planning voor 2009 gemaakt. Het belooft weer een bijzonder dynamisch, educatief en speciaal jaar te worden met uitsluitend kwalitatieve programma's op de agenda.

Nog geen data bekend, wel op de agenda voor 2009:


- Proefschrift Regionale Huiswijncompetities:

* Noordoost Nederland (Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe)
* Midden Nederland (Utrecht, Gelderland, Flevoland)
* Zuid-Nederlandse Huiswijn Competitie (Limburg, Noord-Brabant, Zeeland)
* Rotterdamse Huiswijn Competitie & Drechtsteden
* Haaglanden Huiswijn Competitie (m.u.v. Zuid-Holland) i.s.m. AD|HC
* Zuid-Holland (m.u.v. Haaglanden en Rotterdam & Drechtsteden) i.s.m. AD|HC
* Amsterdam en omstreken (Ouderkerk a/d Amstel, Amstelveen)
* Noord-Holland (m.u.v. Amsterdam, Ouderkerk a/d Amstel, Amstelveen)
- Limburgia Gastronomica

- Proeven & Genieten Den Haag

- Culinair Friesland

- Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie (eind 2009)
- Super Copa

- Buscaglione Koffie Amuse Prijs i.s.m. GaultMillau Nederland
- Nationale Wijntest

MAART 2009

Dinsdag 24 maart
Educatieve Super California Tasting
11.30-13.30 uur
Topprogramma o.l.v. Jan van Lissum met wijnen van 90 of meer punten in Wine Spectator of Wine Advocate. Locatie: Radisson SAS Hotel, Schiphol-Rijk
Meer informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association i.s.m. California Wine Institute

Overzichtsproeverij Californië
14.00-18.00 uur
Locatie: Radisson SAS Hotel, Schiphol-Rijk
Meer informatie/aanmeldingen: www.california-wines.org/seminar Organisatie: California Wine Institute

APRIL 2009

Sake Gastronomy Challenge 2009
De ultieme uitdaging voor sake-spijscombinatie.
In aanwezigheid van de leden van de Japan Sake Brewers Association jr Council o.l.v. Sake Samurai Jan van Lissum. Locatie en tijden n.b.t.
Meer informatie: info@thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association i.s.m. The Japan Sake Brewers Association Junior Council

Zaterdag 5 - maandag 6 april
20ste editie Toques & Clochers
Exclusieve pre-tasting voor de Nederlandse gastronomie van de 80 wijnen die ter veiling worden aangeboden met koopadvies van Jan van Lissum. Locatie: Kelders van Aimery Sieur d'Arques, Limoux, Frankrijk Meer informatie: www.bacchantes.nl
Organisatie: Bacchantes Wijnimport i.s.m. The Wine & Food Association

MEI 2009

Maandag 11 mei
Gambero Rosso Wine Road Show Amsterdam
Voor het tweede opeenvolgende jaar komen meer dan 50 Italiaanse topproducenten naar Nederland i.h.k.v. de wereldwijde tour. Diverse Master Classes en overzichtsproeverij. Locatie: Hilton, Amsterdam
Tijden: 11.30-18.30 uur
Organisatie: The Wine & Food Association i.s.m. Gambero Rosso

JUNI 2009

Zondag 7 juni
Nederlands Wine & Food Festival
Locatie: St. Olofskapel, Prins Hendrikzalen, NH Barbizon Palace Hotel, Amsterdam Tijden: 12.00-18.00 uur
Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association

26ste editie Grand Prix Saint-Hubert
De ultieme blindproefwedstrijd voor professionals en aficionado's. Locatie: Prins Hendrikzalen, NH Barbizon Palace Hotel, Amsterdam Tijden: 09.00-12.00 uur
Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association

Japanese Food & Sake
Locatie: St. Olofskapel, Prins Hendrikzalen, NH Barbizon Palace Hotel, Amsterdam Tijden: 12.00-18.00 uur
Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association

Rosé van het Jaar - onderdeel van het 21ste Proefschrift Wijnconcours Bekendmaking van de beste roséwijnen die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt in de diverse hoofdcategorieën (Supermarkt, Wijnspeciaalzaak, Boutique) en prijscategorieën. Locatie: St. Olofskapel, Prins Hendrikzalen, NH Barbizon Palace Hotel, Amsterdam Tijden: 12.00-18.00 uur
Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association

JULI 2009

Inzendingen 21ste Proefschrift Wijnconcours
Insturen door toonaangevende Nederlandse en Belgische importeurs van hun beste wijnen (wit, rood, mousserend en zoet) voor de 21ste editie van de Verkiezing van de Wijnen van het Jaar in de categorieën Supermarkt, Wijnspeciaalzaak en Boutique. Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association

AUGUSTUS 2009

Maandag 31 augustus
Le vin, la vigne, la biodynamie - Biodynamic Wine Demystified Uniek programma in aanwezigheid van diverse topproducenten onder leiding van Nicolas Joly Locatie: St. Olofskapel, Prins Hendrikzalen, NH Barbizon Palace Hotel, Amsterdam Tijden: 12.00-18.00 uur
Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association

SEPTEMBER 2009

Zaterdag 5 september
Grand Jury 21ste Proefschrift Wijnconcours
Genodigden

OKTOBER 2009

Hungarian Wine Tasting in The Netherlands
The Wine & Food Association organiseert i.s.m. het Hungarian Wine Marketing Agency en importeurs van Hongaarse kwaliteitwijnen een leerzame proeverij voor professionals, gewijd aan het topsegment dat wijnland Hongarije momenteel te bieden heeft. Datum: n.t.b.
Locatie: St. Olofskapel / Prins Hendrikzalen, NH Barbizon Palace Hotel, Amsterdam Tijden: 12.00-18.00 uur
Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association

Zondag 4 oktober
21ste Proefschrift Wijnconcours
Verkiezing Wijnen van het Jaar
Bekendmaking van de beste wijnen (wit, rood, mousserend, zoet) die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt in de diverse hoofdcategorieën (Supermarkt, Wijnspeciaalzaak, Boutique) en prijscategorieën. Locatie: St. Olofskapel, Prins Hendrikzalen, NH Barbizon Palace Hotel, Amsterdam Tijden: 12.00-18.00 uur
Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association

NOVEMBER 2009

Maandag 2 november
de Lunch van GaultMillau
De top van de Nederlandse gastronomie bijeen! Lunch voor genodigden voorafgaand aan de lancering van de nieuwe gids 2010, van de Nederlandse editie van de internationale restaurant- en hotelgids GaultMillau. Locatie: n.t.b.
Tijden: 12.00-18.00 uur
Informatie: info@gaultmillau.nl
Organisatie: GaultMillau Nederland

Maandag 2 november
de Nacht van GaultMillau
Lancering GaultMillau Nederland editie 2010
Jaarlijkse bekendmaking van de GaultMillau Awards, lancering van de nieuwe editie (2010) en alle stijgers, dalers, nieuw opgenomen restaurants en hotels. Locatie: n.t.b.
Tijden: 18.00-23.30 uur
Informatie: info@gaultmillau.nl
Organisatie: GaultMillau Nederland

DECEMBER 2009

Nog geen geplande activiteiten op de agenda in december.

JANUARI 2010

Maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 januari
8e editie Wine Professional | Amsterdam Gastronomy De meest toonaangevende vakbeurs van de Benelux op het gebied van kwaliteitswijn en fijne gastronomische producten. Internationaal en educatief.
Locatie: Europa Foyers & Diamond Lounge van Amsterdam RAI Tijden: 11.00-18.00
Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: The Wine & Food Association i.s.m. Amsterdam RAI | Horecava

Maandag 11 januari
Wine Professional Diamond Awards
Ieder jaar kent de Gastronomische Groote Club prestigieuze onderscheidingen toe aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt binnen of in verband met de Nederlandse gastronomie. De Wine Professional Diamond Award is een speciaal door Amsterdam Diamond Center ontworpen reversspeld met een diamant van 0.4 karaat Briljant. Locatie: n.t.b.
Tijden: 18.00-20.00
Informatie: www.thewinesite.nl
Organisatie: de Gastronomische Groote Club

Officiële partners The Wine & Food Association

Met ingang van 2008 zijn Koninklijke Horeca Nederland, sector Restaurants (www.horeca.org), Les Patrons Cuisiniers (www.lespatronscuisiniers.nl), Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland (www.jre.net), Alliance Gastronomique (www.alliance.nl) en Relais Restaurants (www.relaisrestaurants.nl) als officiële partners betrokken bij: Wine Professional, Proefschrift Wijnconcours, Rosé van het Jaar, Proefschrift Regionale Huiswijncompetities en Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie.

Noot redactie/niet bestemd voor publicatie:

The Wine & Food Association

The Wine & Food Association is uitgever van de Nederlandse editie van de internernationale restaurant- en hotelgids GaultMillau, het wijntijdschrift Proefschrift - Wine & Food Professional, De ProefKrant en het magazine Proefschrift JAARGIDS WIJN. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens is The Wine & Food Association organisator van diverse toonaangevende competities, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/ uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.

Alliance Support Award

De Alliance Gastronomique heeft eigenaar/directeur Jan van Lissum van The Wine & Food Association begin 2009 geëerd met de Alliance Support Award, omdat hij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de culinaire cultuur in Nederland en voor de Alliance Gastronomique in het bijzonder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
The Wine & Food Association
Contactpersoon: Carsten Klint
G: +31 6 52 42 11 30
T: +31 20 625 12 98
E: info@thewinesite.nl I: www.thewinesite.nl

Wijninformatiecentrum | Stadhoudersplantsoen 12 | Postbus 29739 | 2502 LS Den Haag T 070 370 83 47 | F 070 370 84 08 | E wic@wijninfo.nl | I www.wijninfo.nl | I-mode i.wijn.nl