Ingezonden persbericht


Kenmerk: 23-2-2009

PERSBERICHT

Voorjaarsschoonmaakbeurt voor mussenflats in De Hoef

Donderdag 26 februari trekken 60 brugklasleerlingen van de PCC-vestiging aan de Fabritiusstraat, gewapend met borstel en emmer de wijk in. De 80 mussenflats die de afgelopen twee jaar door de school werden gemaakt en opgehangen, zijn toe aan een voorjaarsschoonmaakbeurt.

De nestkasten waren door leerlingen van dezelfde vestiging van het Petrus Canisius College gemaakt van watervast multiplex en opgehangen aan door het IVN geselecteerde bomen, met de bedoeling dat mussen terugkeren naar De Hoef. Het project dat meerdere jaren loopt omdat mussen zich niet snel en makkelijk laten verleiden om te verhuizen, is een initiatief van de docenten techniek en biologie van de vestiging in samenwerking met de wijkmeester van De Hoef en het IVN. Deze week worden de mussenflats onder handen genomen door zestig brugklasleerlingen, medewerkers van het IVN en een aantal ouders. De werkzaamheden nemen de hele ochtend in beslag en hebben hopelijk tot resultaat dat nieuwe mussenbewoners het komende voorjaar de nestkasten zullen bevolken.

einde persbericht

De schoonmaakbeurt gaat op donderdag 26 februari om 8.30 uur van start op de PCC-vestiging aan de Fabritiusstraat 1 in Alkmaar.

Petrus Canisius College
Alkmaar - Bergen - Heiloo
Machteld Wiegmans, voorlichter
Vondelstraat 41 1813 BA Alkmaar
t 06 51 56 68 90
e m.wiegmans@pcc.nu


---- --