Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Bewonersadviseurs huis aan huis

26 februari 2009
De bewonersadviseurs van De Baarsjes hebben in februari 95 keer aangebeld in de Mercatorbuurt Noord. Bij 25 bewoners hebben zij een huisbezoek afgelegd. Zes van hen hebben zij op weg geholpen met onder andere vragen over inburgering, leerplicht en psychische problemen. Het project "Achter de voordeur" is december 2008 gestart. Twee bewonersadviseurs bezoeken bewoners huis aan huis om in een persoonlijk gesprek na te gaan of voorzieningen of andere hulp voor ze beschikbaar zijn die ze nog niet kennen.

Mercatorpost en Dienstencentrum

De bewonersadviseurs maken deel uit van de Mercatorpost, waar bewoners terecht kunnen met vragen en meldingen over zorg en overlast. Ze werken ook nauw samen met Dienstencentrum De Baarsjes, waar mensen met schulden geholpen worden. Het stadsdeel wil hiermee de maatschappelijke positie van Baarsjesbewoners verbeteren. Door armoede te verlichten en ouderen en gehandicapten in staat te stellen langer in hun huis te blijven wonen.

Gesprek aanvragen

Bewoners die geen bezoek kregen maar wel een gesprek willen, kunnen bij Mercatorpost of Dienstencentrum De Baarsjes terecht.

Adres Mercatorpost: Mercatorplein 49. Telefoon: 020 589 1979 Adres Dienstencentrum: Van Kinsbergenstraat 6. Telefoon: 020 589 1390
---