Trots op Nederland

Nieuws

EU-VONNIS ZORGT VOOR VLOEDGOLF TURKEN!

Rita Verdonk heeft met verbijstering kennis genomen van het artikel vandaag in het dagblad Trouw waarin wordt bericht dat Turkse `dienstverleners' volgens het Europese Hof te Luxemburg geen visum meer nodig hebben voor de Benelux , Duitsland, Frankrijk, Duitsland en Italië.

In de Turkse media is inmiddels met blijdschap gereageerd op dit vonnis omdat volgens die media "de deur naar de belangrijkste landen van de EU nu behoorlijk wijd openstaat".

Trots op Nederland deelt beslist NIET in deze vreugde.

Wij eisen van het kabinet dat er ogenblikkelijk duidelijkheid wordt verschaft aan het parlement over de positie die het kabinet inneemt of in gaat nemen over de uitvoering van deze beslissing van het Europese Hof en de onwenselijkheid ervan voor ons land. Deze ontwikkeling is reden genoeg om het associatieverdrag met Turkije per direct op te zeggen en dat is ook precies wat het kabinet nu moet doen. In ieder geval zal dit het eerste verdrag zijn dat door Trots op Nederland worden opgezegd zodra wij regeringsverantwoordelijkheid dragen.

Rita Verdonk: "Dit kan grote gevolgen hebben. Er moeten onmiddellijk maatregelen worden genomen om te voorkomen dat een ongewenste stroom Turkse staatsburgers gebruik gaat maken van dit vonnis. Bovendien vindt Trots op Nederland dat met dit vonnis, precies zoals Turkse leiders en media nu al verkondigen, de opmaat naar een opname van Turkije in de Europese Unie wordt gezet. Trots op Nederland is mordicus tegen de toetreding van Turkije tot de Unie. Het is absoluut noodzakelijk dat het kabinet al op voorhand in het geweer komt tegen een mogelijke grote instroom van Turken op basis van dit vonnis. Deze beslissing van het Europese Hof bewijst eens te meer dat wij straks in eigen huis niets meer te vertellen hebben."

In haar periode als Minister heeft Rita Verdonk duidelijk en met succes paal en perk gesteld aan de instroom van ongewenste migranten, gelukszoekers waarvan er uiteindelijk velen in de illegaliteit zijn verdwenen.

"Het kabinet moet zich bewust zijn van haar grote verantwoordelijkheid tegenover de Nederlandse bevolking. Er moet voorkomen worden dat door dit vonnis van het Hof nog meer buitenlanders gebruik gaan maken van het Nederlandse sociale stelsel. Dat kan ons stelsel niet aan en daar is het ook niet voor opgezet. Ik vind dat allereerst de belangen van de eigen bevolking in acht moeten worden genomen, zeker in deze moeizame economische tijden dat pensioenen worden gekort en zelfs de voedselbanken tekorten hebben. Nederland en de Nederlanders mogen niet het slachtoffer worden van de gevolgen van dit vonnis. Wij hebben al eerder gesteld dat immigratie van de grote aantallen mensen die naar ons land komen in het kader van gezinshereniging, met name uit Turkije en Marokko, drastisch moeten worden beperkt".