KNHS


Seizoenopening Nederlandse reiningruiters in Bremen 24 februari 2009
wk reining saskia banning

Vrijdag 20 februari werd in Bremen de eerste internationale reiningwedstrijd (CRI**) van het seizoen gehouden. Gereden werd pattern 9, dat een run in pattern is (de paarden komen in galop de arena binnen voor een eerste rundown en stop, gevolgd door een back up). Namens Nederland nam een viertal ruiters deel.

Rieky Young startte de hengst Lil Ruf Doc (eigenaar dr. Paul van Hooft en vorig jaar Nederlands kampioen Junior Reining) en showde deze met een score van 143 naar zijn mogelijkheden op dit moment. Ed Gosen nam voor het eerst deel aan een CRI en startte twee paarden. Met Commander Reminic was de proef vanaf het eerste onderdeel voorbij: de combinatie deed een roll back in plaats van passen achterwaarts en kreeg dus een nul score. In zijn tweede start met A Stylish Gallo (hengst in eigendom van H.P Okker) ging het wat beter en haalde de combinatie een 140,5. Niet voldoende voor een kaderscore, maar de seizoenstart is gemaakt voor deze combinatie.
Saskia Banning reed de hengst Great Kid Whiz (eigendom Megan Schmidt) en wilde vooral een beheerste proef neerzetten met een gecontroleerde en rechte eerste run down. Dat lukte en met een score van 142 kon zij tevreden zijn.
De vierde Nederlandse combinatie was eveneens een debutant in CRI-wedstrijden en bestond uit Michel Sandyck met de hengst Peppys Ruffer (eigendom Roy de Bruin). Michel was niet onder de indruk, reed een onbevangen en zeer nette proef en behaalde een goede 144,5 score. Daarmee was zijn eerste score voor het A-kader een feit en kon hij terugzien op een geslaagd debut in CRI-verband.

De wedstrijd werd met een score van 148 gewonnen door Jan Bogaerts (Bel) met Blue Quick Command, de 10 jarige zoon van Commander Flit Fritz. Tweede werd Dario Carmignani (It), gedeeld derde werden Dave Young (Can) en Nico Hormann (Dld)

Foto: Saskia Banning op het WK Reining vorig jaar.