Gemeente Helmond


Economische crisis

De wereldwijde kredietcrisis is omgeslagen naar een wereldwijde economische crisis die ons land in een ongewoon korte tijd in een situatie van recessie heeft gebracht. Door het wantrouwen op de financiële markten raken voorheen solide en gezonde ondernemingen steeds meer in de problemen omdat ze niet of nauwelijks nog kredietgaranties of exportkredieten kunnen krijgen. Dit leidt tot het mislopen van orders en zelfs het annuleren van orders. Investeringen worden uitgesteld. Door het terugvallen van productie en export ontstaat ook steeds meer druk op de kostenstructuren van ondernemingen en daarmee een verhoogd risico op reorganisaties en ontslag van personeel. De regio Zuidoost Brabant, ook wel de Brainport regio genoemd, is door haar industriele achtergrond en exportafhankelijkheid extra gevoelig voor een haperende economie.

De gemeente Helmond wil zoveel als mogelijk de gevolgen van de recessie mee helpen opvangen. Samen met de partners in de regio wordt maximaal ingezet op:


- het ondersteunen van bedrijven in het op gang houden van hun activiteiten (bijvoorbeeld productie, export, research & development)


- het voorkomen van werkloosheid en het behoud van vakmanschap

In Helmond en de complete Brainport-regio slaan organisaties en instanties de handen ineen om hulp en advies te bieden aan bedrijven en werknemers. De website www.crisiswijsbrainport.nl wijst u de weg naar een uitgebreid aanbod van concrete ondersteuning en informatie. Heeft u vragen die betrekking hebben op de gevolgen van de crisis voor u als ondernemer of werknemer en die niet direct beantwoord worden op www.crisiswijsbrainport.nl dan kunt uw vraag mailen naar: info@crisiswijsbrainport.nl of naar economischezaken@helmond.nl