Gemeente Enschede

Resultaten integrale handhavingsactie

Controle van overlastgevende panden en aanpak hennepteelt

Op woensdag 25 februari is in Enschede een integrale handhavingsactie gehouden. Daarbij zijn alle smart- en growshops en overlastgevende panden gecontroleerd. De gemeente Enschede, UWV, VWA, Douane, Belastingdienst Essent, Twente Milieu en de Politie Twente namen deel aan de actie.
Gelijktijdig heeft de politie op verschillende locaties controleert op de aanwezigheid van hennepkwekerijen (plantages) middels een Taskforce actie.

Smart- en growshops en overlastgevende panden
Binnen het onderzoek naar alle smart- en growshops zijn geen onregelmatigheden aangetroffen. In het kader van het onderzoek naar overlastgevende panden zijn drie adressen bezocht. Deze bezoeken leverden niet direct bijzonderheden op, enkele bevindingen worden nader onderzocht.

Hennepteelt
In totaal zijn vijf panden in de stad bezocht. Aan de Bultsweg werden twee kwekerijen gevonden met respectievelijk 515 en 188 planten. Op beide adressen was bovendien sprake van diefstal van stroom, op het laatste adres bleek ook diefstal van gas. Op de Campelhofhoek vond men een kwekerij van 600 planten, waarbij ook sprake was van diefstal van stroom. Daarnaast werd een vuurwerkpistool met patronen aangetroffen. Aan de Gelderlandstraat trof de politie een reeds geruimde kwekerij van 365 planten.
Op één van de verdachte adressen bleek van teelt geen sprake. Al deze controles hebben tot de aanhouding van vier personen geleid.

Doel van de acties
De integrale samenwerking tussen de verschillende instanties is een unieke en efficiënte manier van werken. Alle disciplines die bij de handhaving van belang zijn worden in één actie gecontroleerd. De acties worden gehouden met als doel de veiligheid en openbare orde te bevorderen door overtredingen vast te stellen en te vervolgen. Alle betrokken instanties zijn tevreden over de behaalde resultaten en samenwerking.

Geplaatst: 26 februari 2009.

26 februari 2009