Gemeente Enschede

10.000 bezoekers voor Loes.nl!

Loes.nl, dé website waar ouders/verzorgers allerlei tips en informatie kunnen vinden over de opvoeding van kinderen, heeft de 10.000e bezoeker gehad. De meest bezochte pagina's zijn de tips, veelgestelde vragen en de agenda.

Op de website vinden ouders/verzorgers allerlei informatie en tips over opvoeden. Staat hun vraag/probleem er niet bij, dan kunnen ze contact opnemen via een speciaal contactformulier. Naast een eigen website heeft Loes ook een speciaal telefoonnummer en een loket voor persoonlijk contact.

Loes is een initiatief van de gemeente Enschede en is ontwikkeld met veel instellingen in de stad. Het Loes-loket in de bibliotheek is ook het ouderloket van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Enschede. Ouders/verzorgers kunnen op die manier 24 uur per dag (anoniem) bij Loes terecht met al hun opvoedvragen en -problemen.

Loes staat in haar adviezen voor een veilige, ontspannen, stimulerende en gezonde leefwereld, zodat ouders optimaal kunnen genieten van hun opgroeiende kind. De opvoedadviezen en tips zijn gebaseerd op het Australische opvoedprogramma Triple P. Een in de praktijk bewezen programma voor positief opvoeden. Dit programma is Enschede-breed geïntegreerd en wordt gebruikt binnen alle organisaties op het gebied van de jeugdhulpverlening.

Het Loes-loket organiseert regelmatig activiteiten, lezingen en cursussen over opvoeden en opgroeien Het actuele aanbod is te vinden op www.loes.nl. Elke tweede donderdag van de maand is er bovendien een speciaal onderwijsspreekuur in samenwerking met Expertis Onderwijsadviseurs.

Geplaatst: 26 februari 2009.

26 februari 2009