Gemeente Enschede

Politie mag preventief fouilleren rond wedstrijd Twente - Marseille

In verband met de wedstrijd tussen FC Twente en Olympique Marseille heeft burgemeester Peter den Oudsten besloten dat er rondom de Grolsch Veste en in de binnenstad tijdelijk preventief gefouilleerd mag worden. Aanleiding hiervoor is, dat in een bus met supporters van Olympique Marseille slag- en steekwapens zijn aangetroffen. Ook hield deze bus zich niet aan de voorgeschreven route richting Enschede. De bevoegdheid om preventief te fouilleren is bedoeld om moeilijkheden te voorkomen. Tot nu toe heeft de politie er nog geen gebruik van gemaakt.

De aangetroffen slag- en steekwapens geven aanleiding om er rekening mee te houden dat ook andere supporters wapens kunnen bezitten. Om verstoring van de openbare orde te voorkomen heeft de burgemeester, in overleg met de officier van justitie en de politie, besloten preventief fouilleren mogelijk te maken in de volgende gebieden:

fS Het werkgebied van Bureau Enschede Binnenstad van de Politie Twente (omsloten door de Ripperdastaat, de Ruyterlaan, Fortuynplein, Hengelosestraat, Molenstraat, Oldenzaalsestraat, Boulevard 1945, Mooienhof, Ledeboerstraat, Kuipersdijk, Beltstraat,Koningstraat, Haaksberstraat, rotonde Haaksbergerstraat/ Boulevard/ Ripperdastraat) fS Het gebied rond de Grolsch Veste, (omsloten door de gemeentegrens van Enschede, de Hengelosestraat, de Auke Vleerstraat en het Twentekanaal).

Het besluit geldt van 26 februari 2009, 12.30 uur tot 27 februari 2009, 12.30 uur.

Geplaatst: 26 februari 2009.

26 februari 2009