Forse energiebesparing met subsidie provincie Utrecht

26/02/2009 16:18

Provincie Utrecht

75 miljoen euro spin off, 1500 banen en een lagere energierekening

Onder de naam Energiek Utrecht geeft de provincie Utrecht een impuls voor energiebesparing in bedrijfspanden en woningen. Inwoners van de provincie Utrecht en bedrijven krijgen een bijdrage in hun kosten voor energiebesparingsmaatregelen. Hiervoor kunnen zij bij één loket aankloppen. Voor gratis energieadvies, voor de uitvoering van besparingsmaatregelen en de financiering.

Energiek Utrecht is financieel aantrekkelijk. Geen lening maar een directe bijdrage in de portemonnee. Energiek Utrecht biedt Utrechtse bewoners en bedrijven met bedrijfspanden tot 250 m2 een directe bijdrage in de kosten. Van 25% van de totale kosten tot een maximum van 5.000 euro. Gedeputeerde Wouter de Jong: "Ze krijgen boter bij de vis."

De voorwaarden zijn minimaal. De provinciale bijdrage mag gecombineerd worden met andere subsidies. Daarnaast moet er minimaal 30% energie bespaard worden. De investering zorgt voor een impuls van 75 miljoen euro in de Utrechtse regionale economie en 7000 energiezuinige panden. Energiek Utrecht is goed voor 1500 banen. De regeling start op 1 september.

Aansluiting bij landelijke campagne Meer met Minder

Energiek Utrecht sluit aan bij het landelijke loket Meer met Minder om een einde te maken aan de doolhof van subsidieloketten voor energie. Provincie Utrect hoort bij de eerste groep lokale overheden die Meer met Minder omarmen. Meer met Minder komt voor uit een akkoord tussen de ministeries van VROM, EZ, Bouwend Nederland en de energie- en installatiebranche. www.meermetminder.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.