Dienstenbond CNV

Nieuws

25 februari 2009

Minder uren bij Kruidvat

CNV Dienstenbond krijgt berichten over een drastische vermindering van in te zetten uren per filiaal bij AS Watson (moederbedrijf van Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper en Ici Paris XL). Verder lijkt er dusdanig gestuurd te worden op loonkosten waarvan met name de `duurdere' werknemers de dupe lijken te zijn. Leden van CNV Dienstenbond geven aan dat het werkplezier hierdoor ernstig vermindert.

Eerder gaf CNV Dienstenbond aan dat de werkomstandigheden bij AS Watson verbeteren en blij te zijn dat de directie verdere maatregelen neemt ter vermindering van de werkdruk. De vraag rijst of dat klopt.

De directie van AS Watson geeft aan dat de vermindering van het aantal uren per filiaal onder andere komt door de inflatie. Kort gezegd: je hoeft minder te verkopen om een zelfde omzet te halen, aangezien producten duurder zijn geworden. Hierdoor hoef je ook minder vakken te vullen, minder voorraden te versjouwen en minder klanten te helpen om een zelfde omzet te behalen als vorige jaren. CNV Dienstenbond begrijpt deze rationele, financiële en bedrijfseconomische argumenten. Er zijn echter genoeg sociale argumenten om niet te beknibbelen op de urennormering

CNV Dienstenbond is er niet zo zeker meer van dat het werkplezier bij A S Watson toeneemt en vraagt daarom zijn leden een korte vragenlijst in te vullen. Kijk voor meer informatie hier of onder Actief op de voorpagina.