Gemeente Nijkerk


Renovatie werkzaamheden aan riool in Nijkerk

Vanaf maart laat de gemeente renovatie werkzaamheden uitvoeren aan de riolering in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De riolering wordt vernieuwd met de kousmethode waarbij de straat niet meer opengebroken hoeft te worden. De overlast voor de omwonenden wordt hiermee tot een minimum beperkt.

Insituform© Rioolrenovatietechnieken bv gaat binnenkort in opdracht van de gemeente renovatie werkzaamheden uitvoeren aan de riolering. De werkzaamheden worden uitgevoerd met de kousmethode. Het riool wordt eerst gereinigd en geïnspecteerd. Daarna wordt het riool voorzien van een nieuwe binnenlaag met een soort kous, die zo dik is dat het riool weer als nieuw is. De straat hoeft bij deze methode niet meer opengebroken te worden. Op deze wijze wordt de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk beperkt.

Waterverbruik beperken
Tijdens de werkzaamheden wordt de rioolaansluiting tijdelijk afgedicht. Wij vragen de betrokken bewoners om tijdens de afsluiting het waterverbruik te beperken en geen gebruik te maken van bad, was- en vaatwasmachine en andere apparaten. Men kan wel gebruik maken van het toilet en kort douchen.

Tijdens het werk is het mogelijk dat er een vreemde geur vrijkomt, maar dit is niet gevaarlijk. Het is aan te raden om de ruimte waar de geur hangt goed te ventileren.
Schrobputjes en gootstenen kunt u vullen met water om de stank te beperken.

Informatie
De betrokken bewoners krijgen een informatiebrief. En voordat de werkzaamheden beginnen krijgen zij een kaart in de brievenbus wanneer het riool wordt afgesloten en wanneer het riool weer volledig beschikbaar is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen
met Steven van Triest
van de gemeente Nijkerk, tel. 247 2379.