Politie Zaanstreek-waterland

Veel te veel gedronken

Purmerend, 26-02-2009 o Purmerend, 25 februari, 13:44 uur - Op de Verzetslaan heeft de politie woensdagmiddag een 33-jarige Purmerender aangehouden.

De automobilist zat met een flinke slok op achter het stuur. Hij had ruim vier keer zoveel drank op (2,19 promille) als toegestaan. De politie kon de drankrijder van de weg halen dankzij een melding van een medeweggebruiker. Een 61-jarige Volendammer die op de Jaagweg achter het slingerende voertuig reed, had het alarmnummer gebeld. Ter hoogte van de MC Donalds kwamen de agenten de verdachte tegemoet rijden. De man reageerde niet op het stopteken van de politieauto. Ook de sirene, het claxonneren en de lichtsignalen konden de bestuurder niet doen besluiten om te stoppen. Uiteindelijk werd het voertuig op de Verzetslaan, ter hoogte van de Persijnlaan klem gereden. De bestuurder, een 33-jarige man uit Purmerend, werd overgebracht naar het politiebureau, waar een ademanalyse uitwees dat de bestuurder had een flinke slok op had. Toen de agenten de man een paar uur later wilden verhoren, slaagden zij er niet in om de man wakker te krijgen. Nadat de man zijn roes had uitgeslapen kon hij alsnog verhoord worden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De Purmerender bleek enkele jaren geleden twee keer eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed. In verband hiermee heeft hij al eens een EMA (Educatieve Maatregel Alcohol in het verkeer) cursus gevolgd.