Gemeente Oisterwijk

ontwikkeling locatie voormalige bibliotheek Moergestel 19-02-2009
Overeenstemming over ontwikkeling locatie voormalige bibliotheek Moergestel

Het college heeft overeenstemming bereikt over de invulling van de locatie van de voormalige bibliotheek aan de Schoolstraat in Moergestel. Op de locatie zullen 5 betaalbare starterswoningen worden gebouwd (maximaal 185.000), 3 middeldure woningen (maximaal 265.000) en 2 dure vrije sectorwoningen.

Afspraken

Het woningbouwprogramma voor deze locatie is door de raad bepaald bij de besluitvorming over de nieuwe Den Boogaard. In het verleden zijn in dit kader afspraken gemaakt met de bouwcombinatie Janssen/op t Hoog over de ontwikkeling van deze locatie. In 2007 is voor deze locatie al een planologische procedure gevolgd.

Maatschappelijk Gebonden Eigendom

De aannemerscombinatie Janssen/op t Hoog zal bij dit project samenwerken met de woningbouwcorporatie Woonwijze uit Vught. De 5 betaalbare starterswoningen zullen via een MGE-constructie (Maatschappelijk Gebonden Eigendom) op de markt worden gebracht zodat deze woningen ook in de toekomst in de betaalbare sector blijven. De starterswoningen zullen bij voorrang aan eigen inwoners worden toegewezen volgens de gebruikelijke gemeentelijke procedure.

Verkoop van de woningen

De verkoop van de woningen wordt verzorgd door Woonwijze. Zodra alle details van de plannen verder zijn uitgewerkt zal hierover nadere informatie volgen. Het is de bedoeling om nog voor de zomervakantie van dit jaar met de bouw te starten.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon