Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 februari 2009

Ondanks rijverbod toch achter het stuur

Vriezenveen

Een 69-jarige automobilist uit Vriezenveen kroop toch weer achter het stuur ondanks een zojuist opgelegd rijverbod in verband met het rijden onder invloed van alcohol.

Woensdagavond 25 februari omstreeks 20.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Harmsenweg in Vriezenveen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 69-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol en een rijverbod van 2 uur opgelegd. Nog geen drie kwartier later zagen surveillerende agenten de man weer rijden, ondanks dat hem een rijverbod was opgelegd. Hiervoor zal een proces-verbaal worden opgemaakt. (09-022208)

Fietsster gewond na aanrijding met andere fietser Enschede
Een 64-jarige fietsster uit Enschede raakte woensdag 35 februari gewond, toen zij in aanrijding kwam met een andere fietser in Enschede.

Woensdagmorgen 25 februari omstreeks 11.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Boulevard / Oldenzaalsestraat / Mooienhof in Enschede. Een 64-jarige vrouw uit Enschede verleende geen voorrang aan een 31-jarige man uit Enschede. Ze kwamen in aanrijding op het fietspad op de kruising Boulevard / Oldenzaalsestraat / Mooienhof. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-021934)

Fietser gewond na aanrijding met brommobiel Beuningen
Een 31-jarige fietser uit Oldenzaal raakte woensdag 25 februari gewond, toen hij in Beuningen op zijn fiets werd aangereden.

Woensdagmorgen 25 februari omstreeks 07.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de parallelweg naast de Denekamperstraat in Beuningen. Bleek dat een bestuurder van een brommobiel, een 34-jarige Denekamper, over de parallelweg reed van de Denekamperstraat in Beuningen, komende uit de richting van Denekamp. Tijdens het inhalen van een fietser zag de bestuurder van de brommobiel een tegemoet komende fietser, een 31-jarige man uit Oldenzaal, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-021804)

Man valt van steiger en raakt gewond Enschede
Een 49-jarige man uit Hardenberg raakte woensdag 25 februari gewond tijdens een bedrijfsongeval.

Woensdag 25 februari omstreeks 08.00 uur kreeg de politie melding van een bedrijfsongeval op de Roomweg in Enschede. Bleek dat tijdens werkzaamheden een 49-jarige man uit Hardenberg van een hoogte van 5 meter van een steiger naar beneden was gevallen. De man raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. (09-021807)

Op twee locaties in Enschede hennepplantages ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werden op woensdag 25 februari twee in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen.

Op woensdagavond 25 februari werden in Enschede twee inwerking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen op de Campelhofhoek en aan de Bultsweg. In een woning aan de Campelhofhoek werden in totaal 600 hennepplanten en de benodigde apparatuur en een vuurwerkpistool in beslag genomen. Een 31-jarige eigenaar van de hennepkwekerij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In een woning aan de Bultsweg werden in totaal 188 hennepplanten in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerijen. Op beide locaties werd illegaal stroom afgetapt, waardoor een gevaarlijke situatie is ontstaan. Essent heeft op beide adressen de stroom afgesloten.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. (09-021571 / 09-018425)

Man aangehouden na onderzoek overlijden man

Losser

Een 28-jarige Enschedeër is woensdag 25 februari aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van een 30-jarige man uit Losser op 25 januari jl.

Op zondagavond 25 januari werd om ongeveer 20.30 uur op de Brinkstraat in Losser een 30-jarige man uit die plaats liggend op de openbare weg aangetroffen. Na behandeling door gealarmeerd ambulancepersoneel werd de 30-jarige overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Hier is hij later die avond overleden. In eerste instantie werd er uitgegaan van een natuurlijke dood. Omdat er echter vermoedens waren dat er voorafgaand aan het aantreffen van de 30-jarige een vechtpartij had plaatsgevonden is er een nader onderzoek door de politie ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek is woensdag 25 februari een 28-jarige man uit Enschede op last van justitie aangehouden. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat zich op de 25e januari heeft afgespeeld en wat daarin de rol van de 28-jarige is geweest.

Op dit moment kunnen geen nadere mededelingen worden gedaan met betrekking tot het hoe en waarom van dit ernstige voorval. (09-009632)

Vrouw aangehouden na bedreiging politiemedewerker

Vriezenveen

Een 45-jarige vrouw uit Vriezenveen werd op woensdag 25 februari 2009 om 15.45 uur in een woning in Vriezenveen aangehouden omdat zij een politiemedewerker en zijn gezin, heeft beledigd en bedreigd.

Twee politieambtenaren waren op dinsdag 24 februari omstreeks 15.45 uur aanwezig in een woning in Vriezenveen in verband met het bemiddelen van problemen in de relationele sfeer. Een 45-jarige vrouw had problemen met haar broers. De politiemedewerkers troffen de aanwezige betrokkenen onder invloed van alcohol aan. Tijdens de bemiddelingspoging uitte de vrouw haar woede richting de 45-jarige politiemedewerker. Hierbij beledigde en bedreigde zij de man met de dood. De politiemedewerkers hebben de bemiddeling gestaakt en hebben de woning verlaten. De volgende dag, woensdag 25 februari kwam de 45-jarige vrouw aan het politiebureau in Vriezenveen. Daar heeft ze tegen de baliemedewerkerster bedreigingen geuit in de richting van het gezin van de 45-jarige politiemedewerker. Naar aanleiding van deze bedreigingen heeft de 45-jarige politiemedewerker aangifte gedaan. De vrouw werd diezelfde middag om 15.45 uur aangehouden in een woning in Vriezenveen. Zij is in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek. (09-021990)

Complimenten uit de buurt

Hengelo

De politie Twente controleert regelmatig op verzoek van de bewoners in de omgeving van de Nieuwe Grensweg in Hengelo. De controle is gericht op bestuurders van motorvoertuigen die de gesloten verklaring die daar geldt negeren. Op woensdag 25 februari 2009 zijn tussen 7.15 uur en 9.00 uur 48 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die uit de richting van Hengelo kwamen en in de richting van Enschede reden. Op 19 februari werden ongeveer 28 bekeuringen uitgeschreven. De verkeersveiligheid op de Nieuwe Grensweg is voor de politie een aandachtpunt omdat fietsers en buurtbewoners hierover klagen. Zij brachten tijdens de handhavingactie van de agenten regelmatige hun complimenten over het optreden.

(09-021916)

Politie zoekt doorrijder

Hengelo

Een 64-jarige man uit Hengelo werd op dinsdag 24 februari 2009 om 15.30 uur van zijn fiets gereden door een auto. De betrokken bestuurder is doorgereden. De man kwam hiervan melding doen op het politiebureau.

De 64-jarige man fietste over de Beethovenlaan. Hij wilde de Oldenzaalsestraat oversteken om in de richting van de Sloetsweg te fietsen. Het verkeerlicht stond voor hem op groen. Toen hij overstak werd hij aangereden door een auto die van links kwam. De man viel door de botsing op de grond. Er zou hierbij ook er een 14-jarige jongen van zijn fiets zijn gevallen. De bestuurder van de betreffende auto reed echter door. Door de aanrijding heeft de 64-jarige man letsel opgelopen waarvoor hij zich inmiddels onder doktersbehandeling heeft laten stellen. De man kan zich geen bijzonderheden herinneren van de auto die hem heeft aangereden. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder/bestuurster van deze auto. Op het moment van de aanrijding en gezien de plaats gaat de politie er vanuit dat er getuigen moeten zijn. De politie vraagt deze getuigen, waaronder die 14-jarige jongen op de fiets, om zich te melden bij het politiebureau of te bellen met 0900-8844. (09-021698)