Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 26-02-2009

Dronken bromfietser van de weg gehaald

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 21.30 uur een 40-jarige Bredanaar aangehouden wegens rijden onder onvloed van alchol.
Surveillerende agenten zagen op de Academiesingel dat de man op zijn bromfiets slingerend over de weg reed. Nadat ze hem aan de kant hadden gezet, mocht de Bredanaar blazen. Daaruit kwam een score van 530 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is togestaan. De man kreeg een
proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Op de Terheijdenseweg werd woensdagavond kort na 20.15 uur een 44-jarige automobilist uit Breda aangehouden. Hij was betrokken bij een materieel verkeersongeval. Agenten wilden hem laten blazen, omdat hij zichtbaar onder invloed was. De blaasproef lukte echter niet, omdat de man naar eigen zeggen te weinig adem had. Op het bureau heeft een arts bloed van de man afgenomen, zodat bepaald kan worden in welke mate de Bredanaar onder invloed was. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man verklaarde dat hij niet gedronken had, maar wel drugs, methadon en pijnstillers had gebruikt.

Politie houdt twee mannen aan na vernielingen bij ex-partners

TETERINGEN: Een 53-jarige man uit Teteringen is woensdagavond rond 23.30 uur in zijn woonplaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De man vernielde een ruit van de woning van zijn ex-vrouw en zou haar beledigd hebben. De vrouw stond naar eigen zeggen doodsangsten uit en belde de politie. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 04.00 uur een 39-jarige Bredanaar aangehouden. Bij de woning van zijn ex-vriendin in de binnenstad gooide hij een steen door een ruit en vernielde de
schutting. Ook zou de man gedreigd hebben de woning in brand te steken. De Bredanaar is meegenomen naar het bureau.

Twee winkeldieven rennen met gestolen blikjes bier

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.20 uur twee Bredanaren (24 en 27 jaar) aangehouden wegens winkeldiefstal. Surveillerende agenten zagen het tweetal over de Fatimastraat rennen en telkens nerveus omkijken. De 27-jarige verdachte droeg een sixpack met blikjes bier bij zich. Toen de agenten hen aanspraken, gaf de 27-jarige toe dat hij het bier net gestolen had bij een supermarkt aan het
Valkeniersplein. Ook de 24-jarige verdachte had gestolen boodschappen bij zich. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, zodat de agenten hem naar de grond moesten brengen. Beide mannen zijn op het bureau ingesloten.

BREDA: Kort na 17.00 uur woensdagmiddag hield de politie een 34-jarige Bredase aan bij een supermarkt aan de Moerwijk. Ze had voor ruim 340 euro boodschappen meegenomen in een trolley, zonder die spullen af te rekenen. De vrouw is met een dagvaarding heengezonden.

Politie arresteert onbekende man na inbraakmelding Stationsplein

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 04.00 uur op het Stationsplein een nog onbekende man gearresteerd op verdenking van inbraak. Een taxichauffeur zag hoe een man een kantoor aan het Stationplein binnenging en belde de politie. Gealarmeerde agenten zagen even later een man lopen die aan het signalement voldeed. De man weigerde zijn identiteit bekend te maken en is overgebracht naar het bureau.

Politie ontmantelt hennepkwekerij: bewoner aangehouden

ST. WILLEBRORD: Bij een controle van een woning aan de Leeuwerik heeft de politie donderdagmorgen rond 10.00 uur een kleine hennepkwekerij aangetroffen. In een schuur werden 120 hennepplanten aangetroffen. De benodigde stroom bleek illegaal afgetapt. In de woning zelf heeft vermoedelijk in het verleden een kwekerij gezeten. De 35-jarige bewoner werd aangehouden en kreeg na verhoor een dagvaarding mee.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 26-02-2009 14:29 | © Regio Midden en West Brabant |