Gemeente Bussum

Vernielingen openbare ruimte

In de maanden maart, april en mei start de politie in samenwerking met de gemeente een project tegen vernielingen in de openbare ruimte. Vernielingen is een van de speerpunten van het politiekorps en krijgt de komende maanden extra aandacht. In de gemeentepagina van de Bussumsekrant verschijnt in deze periode elke week een bericht over de vernielingen. Op plekken waar vaak overlast wordt ondervonden, worden ook vaak vernielingen gepleegd. Uit analyses blijken veel vernielingen horecagerelateerd te zijn. De politie richt zich met name op het horecagebied en de routes ernaar toe. De politie zal lik-op-stukbeleid toepassen en direct tegen deze zaken optreden.

Maatregelen

Voor deze aanpak zijn onder andere de volgende maatregelen genomen:
* Er worden extra mensen ingezet zodat vooral tijdens horecamomenten extra wordt gecontroleerd, gesurveilleerd en er direct op meldingen kan worden gereageerd.

* Binnen het wijkteam zal een graffitispecialist zich gaan toeleggen op het tegen gaan van graffitivernielingen in Bussum.

Contact politie

Ziet u iets verdacht, bent u getuige of heeft u iets aangetroffen wat vernield is, belt u dan zo snel mogelijk met de politie. U kunt het beste met 112 bellen als u getuige bent en met 0900-8844 als u iets heeft aangetroffen. Op die wijze en met uw hulp hopen we sneller te kunnen optreden tegen vernielingen en overlast. Denk aan bijvoorbeeld het noteren van kenteken, merk, kleur auto etc. Met behulp van burgers, politie en gemeente hopen we goede resultaten te boeken waar we ook in de toekomst mee verder kunnen.