Gemeente Teylingen
Inloophuis

Teylingen ondersteunt Adamas Inloophuis

26 februari 2009

De gemeente Teylingen ondersteunt het Adamas Inloophuis in Nieuw Vennep financieel in 2009. In het Adamas Inloophuis kunnen mensen met kanker en hun familie elkaar ontmoeten. Zij kunnen daar ook advies en informatie krijgen. Er bestaat in de regio grote behoefte aan een voorziening, zoals dit inloophuis.

Contact met lotgenoten

Wethouder Wim Hollart is tevreden met dit besluit. "Het inloophuis ondersteunt mensen met kanker en hun naasten. Het helpt hen mee te blijven doen in onze samenleving. Kanker is een ernstige ziekte en ondertussen volksziekte nummer één. Ook in onze gemeente worden mensen met deze ziekte geconfronteerd. Voor het contact met lotgenoten op een veilige plek is Adamas bijzonder waardevol".

Prima ervaringen

Het college verleent de steun aan Adamas, omdat het past binnen het beleid voor de Wet maatschappelijke onderneming, namelijk het bevorderen van maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid van burgers. In Teylingen helpen mensen elkaar en de gemeente ondersteunt daarbij. Daarbij komt het grote draagvlak voor Adamas en de prima ervaringen die de gemeente heeft met de organisatie. De initiatiefnemers, medewerkers en de ongeveer 50 vrijwilligers zijn gedreven en hebben een gedegen aanpak.

Regionaal draagvlak

In 2009 verwacht Adamas ongeveer 5000 gasten te ontvangen. Circa 40% daarvan komt uit de Duin- en Bollenstreek. Adamas verwacht ongeveer 300 bezoeken uit Teylingen. Het college stemt zijn bijdrage daarop af. Het gaat om 5.000 euro voor dit jaar. Het college stelt de gemeenteraad voor de subsidie voor Adamas vanaf 2010 op te nemen in de gemeentebegroting.

Andere gemeenten in de regio, zoals Hillegom en Haarlemmermeer, hebben ook subsidie toegezegd aan het inloophuis.

Meer informatie

Kankerpatiënten en hun familie kunnen het Adamas Inloophuis vinden aan de Eugenie Prévinaireweg 61 in Nieuw Vennep. Voor meer informatie kunnen zij ook bellen met 0252 - 680 233 of kijken op www.adamas-inloophuis.nl.