Voedsel en Waren Autoriteit

Jaarplan 2009 voor horeca en recreatie van samenwerkende rijksinspecties

26 februari 2009 - nieuwsbericht

De rijksinspecties Voedsel en Waren Autoriteit, Arbeidsinspectie, VROM-Inspectie en Algemene Inspectiedienst hebben een gezamenlijk jaarplan horeca en recreatie 2009 uitgebracht. Het is voor het eerst dat de rijksinspecties op deze manier inzicht geven in het toezicht in het domein recreatie.

Horeca en recreatie behoren tot de domeinen Vernieuwing Toezicht van de Inspectieraad. De rijksinspecties hebben in 2008 besloten in deze twee domeinen zoveel mogelijk gezamenlijk op te trekken. Vanaf 2007 worden de rijksinspecties in de horeca afgestemd. Het jaarplan beschrijft de inspecties die de deelnemende rijksinspecties in 2009 in de horeca en recreatie uitvoeren. Belangrijkste uitgangspunt daarbij is maximaal twee bezoeken per jaar. Dit gebeurt door een gelijktijdige inspectie door verschillende inspectiediensten. Of doordat een controleur tijdens een bezoek verschillende inspecties uitvoert. Zo controleert de VWA dit jaar wederom namens de Arbeidsinspectie op de naleving van de regels voor vakantiewerk door jeugdigen.
Bij naar schatting zeventig procent van de bedrijven is slechts één inspectiebezoek noodzakelijk.

In 2009 wordt vooral veel geïnvesteerd in de samenwerking met decentrale overheden. Daarnaast is er veel aandacht voor adequate informatievoorziening en gerichte nalevingshulp aan ondernemers. De website `Antwoord voor bedrijven' wordt onder andere hiervoor ingezet.

Meer informatie:

- Jaarplan voor de horeca en recreatie 2009


- Inspectieloket


- Dossier Inspectieloket horeca