Politie Haaglanden

Persberichten 26 februari

Haaglanden, 26-02-2009

Moeder neemt het op voor zoon

Den Haag De politie zag woensdag 25 februari rond 20.45 uur een 16-jarige Hagenaar zonder licht in de Jacob Pronkstraat fietsen. De agenten zagen dat het beugelslot niet goed vast zat. Uit onderzoek bleek dat de fiets vermoedelijk van diefstal afkomstig was. Aan het politiebureau verklaarde de 16-jarige de fiets te hebben weggenomen. Zijn moeder blijft echter volhouden dat zij de fiets heeft gekocht. De zaak komt voor de rechter.

Man rijdt tegen lantaarnpaal

Den Haag Een 34-jarige man uit Delft reed in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 februari rond 01.45 uur in de Duinstraat met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Vervolgens stapte hij uit en liep weg. Gearriveerde politieagenten spraken de verdachte aan. Hij kon zich niets herinneren van de aanrijding en verklaarde dat hij lopend vanuit Delft kwam. Vermoedelijk had hij medicijnen gebruikt, waarmee je beter geen auto kunt besturen. De politie onderzoekt de zaak. Door de aanrijding viel in de straat tijdelijk de stroom uit.

Dronken droppies op de bon

Den Haag Een getuige meldde in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 februari dat hij drie mannen met fietsen zag gooien in de Van Hoornbeekstraat. Aan de hand van het signalement hield de politie de drie aan op de Eisenhowerlaan. Twee 17-jarige Hagenaars waren onder invloed van drank en kregen hiervoor een bekeuring. De derde man betrof een 43-jarige Hagenaar. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid.

Hennepkwekerij opgedoekt

Den Haag In een woning aan de Lekstraat troffen agenten woensdagmiddag 25 februari rond 13.20 uur een hennepkwekerij aan. De politie heeft de kwekerij opgedoekt en de aanwezige planten en materialen in beslag genomen. Er loopt een onderzoek naar de bewoner van het pand.

Opgewonden standje

Den Haag Een 21-jarige Zoetermeerder werd woensdag 25 februari om 15.10 uur woedend toen de tram waarin hij zich bevond plotseling hard remde voor een voetganger. Hij liep naar voren en bedreigde de trambestuurder. Deze wist drie agenten, die op de Waldeck Pyrmontkade reden, te alarmeren door hevig te claxoneren en te vwuiven. Toen de agenten de Zoetermeerder aanspraken op zijn gedrag, ging deze volledig uit zijn dak. Ook had hij geen vervoersbewijs bij zich en wilde hij geen identiteitsbewijs laten zien. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau voor verhoor.

Opvallende fietsendief

Den Haag In de nacht van 26 februari omstreeks 04.05 uur vervoerde een 31-jarige Hagenaar niet bepaald onopvallend een gestolen fiets. Op het Bankaplein troffen agenten de man aan met een winkelwagentje waarin hij een fiets vervoerde. De fiets zat nog op slot. De man verklaarde de fiets even daarvoor te hebben gevonden. De agenten hielden de Hagenaar aan en namen de fiets in beslag.

Doorgereden na aanrijding

Den Haag Op 25 februari rond 21.55 uur vloog een nog onbekende automobilist uit de bocht toen hij de Kaapstraat in wilde rijden. Daarbij raakte hij twee andere autos, waarvan er één door de klap doorschoot en tegen een derde auto opbotste. Daarna ging de automobilist ervandoor. De schade bleef beperkt tot materiële schade aan de drie aangereden voertuigen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Belediging na bekeuring

Den Haag / Loosduinen - Een 59-jarige man uit Den Haag kreeg woensdag 25 februari rond 10.50 uur een bekeuring voor rijden zonder autogordel toen hij parkeerde aan de Treublaan. Omdat de Hagenaar niet gelukkig was met de boete, beledigde hij de agenten. Dit leverde hem, naast de reeds ontvangen boete, een aanhouding op. Hij moet 500,- betalen of ontvangt bij niet betalen een dagvaarding.

Gestolen kentekenplaten gevonden

Den Haag / Loosduinen - In een put in de Architect Jan Wilsstraat vond een buurtbewoner woensdag 25 februari rond 15.45 uur twee kentekenplaten. De platen bleken gestolen en zijn door Politie Haaglanden in beslag genomen. De kentekenplaten worden vernietigd.

Coureur met auto op brug

Leidschendam Een 59-jarige automobilist uit Zoetermer reed op 25 februari om 17.00 uur op het Wilsveen toen hij plotseling links werd ingehaald door een andere automobilist. De Zoetermeerder zag de passerende auto het water inrijden, er weer uit komen en in een slip raken. De auto kwam vervolgens op een brug terecht. Niemand raakte gewond.

Aanrijding met reekalfje

Wassenaar Een 46-jarige automobilist uit Wassenaar schrok enorm toen donderdag 26 februari om 00.10 uur plotseling een reekalfje de Buurtweg overstak. De Wassenaarder kon het reekalfje niet meer ontwijken, een aanrijding was het gevolg. Het reekalf overleefde de aanrijding niet.

Jongens aangehouden voor openlijk geweld

Rijswijk - Vier 15-jarige jongens uit Den Haag en Rijswijk werden donderdag 26 februari aangehouden nadat zij op de Clavecimbellaan hadden geprobeerd de ruit van een school in te gooien. Omstreeks 03.20 uur meldde een getuige dat een groep jongens de ruiten van de school zou vernielen. In de omgeving troffen de agenten de vier jongens aan, en hielden hen aan. Bij de school lag een steen in het gras en waren op de ruit steensporen zichtbaar. De jongens werden naar het bureau gebracht waar hun ouders in kennis werden gesteld.

Inbreker gepakt met naviagtiesysteem in mouw

Wateringen Politieagenten zagen donderdag 26 februari om 02.55 uur een man hard rennen over de Windmolen. Toen de man de agenten in de gaten kreeg, probeerde hij zich te verstoppen. Dat lukte hem niet, op het schoolplein liep hij in de armen van de agenten. Bij controle bleek dat hij een autoradio bij zich had, diverse inbrekerswerktuigen en een paar nieuwe schoenen. De man had geen identiteitsbewijs bij zich, maar aan het bureau bleek het te gaan om een 35-jarige man uit Wateringen. Ook bleek aan het bureau dat hij een navigatiesysteem in zijn mouw verstopt had. De inbreker zit nog vast.

Doorgedraaide man vernielt auto

Naaldwijk Een 70-jarige automobilist uit Naaldwijk stond 25 februari om 16.05 uur stil in de Emmastraat toen plotseling een jongeman op zijn auto afliep en tegen een portier trapte. Daarna sloeg de jongeman met zijn vuist zo hard tegen een ruit van de auto dat deze brak. Doordat getuigen een goed signalement gaven, konden politieagenten de vernieler in de omgeving aanhouden. Aan het bureau bleek het te gaan om een 34-jarige veelpleger uit Naaldwijk. De Naaldwijker, die onder invloed was, bekende de vernieling. Hij moet zich deze week nog voor de rechter verantwoorden.

Jongens opgepakt na ingooien ruit

Poeldijk Een getuige zag woensdag 25 februari om 12.00 uur een groepje jongens voor een woning aan aan de Nieuweweg staan. Even later hoorde hij glasgerinkel en bleek de voorruit van een woning vernield. Doordat een getuige een goed signalement gaf, hielden gewaarschuwde agenten even later twee jongens van 12 jaar uit Poeldijk aan. Aan het bureau bekende de jongens spijt te hebben. Beiden gingen met een Halt verwijziing naar huis.

Auto belandt in voortuin

Pijnacker-Nootdorp Een 77-jarige automobilist is woensdagnacht met zijn auto in de tuin van de buren beland. De man viel omstreeks één uur snachts in slaap achter het stuur en reed pardoes de tuin van een woning aan de Katwijkerlaan in. De man bleef ongedeerd, maar veroorzaakte wel de nodige schade.

Mishandeling en aanhoudingen na feest

Zoetermeer - Na afloop van een feest in een discotheek aan de Voorweg werden donderdag 26 februari vijf jongens uit Berkel en Rodenrijs (16 en 17 jaar) op de Voorwerg mishandeld door een groep jongens. De jongens fietsten omstreeks 02.45 uur over het fietspad aan de Voorweg toen zij een groep van ongeveer twintig jongens passeerden. Zonder aanleiding werden de vijf aangevallen door de groep en kregen zij klappen en schoppen. De grote groep rende vervolgens weg in de richting van het Haagse Bos en linksaf het tunneltje naar de van Leeuwenhoeklaan in. Agenten hebben nog gezocht naar de groep, maar zij werden niet meer aangetroffen. Drie van de slachtoffers werden voor behandeling van hun letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De recherche van Bureau Zoetermeer onderzoek de mishandeling en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Ook werden omstreeks 01.45 uur vijf jongens aangehouden nadat zij op de Voorweg een zogeheten 'Dixi' in het water hadden geduwd. Surveillerende agenten zagen twee jongens in een lantaarnpaal klimmen en besloten de groep in de gaten te houden. Toen de jongens een bruggetje naar een aantal in aanbouw zijnde woningen waren overgestoken, hoorden de agenten plotseling in harde plons. De 'Dixi' bleek in de sloot te liggen waarop de agenten de vijf, Hagenaars in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, aanhielden. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld. De vijf werden na het verhoor door de politie thuis afgezet. Het is nog niet bekend of zij een HALT-verwijzing of een bekeuring krijgen.