Gemeente Teylingen
fietsknooppuntensysteem Groene Hart

Wethouder Homan plaatst eerste bord fietsknooppuntensysteem Groene Hart

26 februari 2009

Dinsdag 24 februari 2009 heeft wethouder Bert Homan het eerste bord voor het fietsknooppuntensysteem geplaatst in Teylingen. Met behulp van dit bordjessysteem kunnen fietsers fietstochten door het Groene Hart zelf samenstellen. Een deel van het Groene Hart is al voorzien van bordjes. Rond april is het systeem volledig.

Eerste bordje fietsknooppuntensysteem

Het fietsknooppuntensysteem

Het knooppuntensysteem is een bewegwijzering van recreatieve fietsroutes die, via bestaande wegen, leiden naar knooppunten waar routes samenkomen. Elk knooppunt en elke route heeft een uniek nummer. De nummers en de richting staan aangegeven op vierkante witgroene borden langs iedere route. Bij elk knooppunt staat een overzichtspaneel van het gehele routenetwerk Groene Hart. Door telkens bij een knooppunt een traject te kiezen naar een volgend knooppunt kan de fietser naar eigen inzicht zelf een tocht samenstellen, tussentijds verlengen of inkorten. De trajecten tussen de knooppunten zijn in twee richtingen bewegwijzerd.

In aansluiting op het systeem in het Groene hart komt dit systeem waarschijnlijk ook in de Duin- en Bollenstreek. De gemeenten aldaar zijn bezig om maatregelen hiervoor te treffen.

De officiële opening

In Teylingen komen zeven fietsknooppunten. Als deze allemaal geplaatst zijn, vindt de officiële opening van het Groene Hart fiestknooppuntensysteem plaats. Naar verwachting is de opening in april. De locatie en datum zijn nog niet bekend.