Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 26 februari 2009

* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA DNA-MATCH

ROTTERDAM-RIJNMOND / SCHIEDAM - De politie heeft een verdachte aangehouden na de moord in 2006 van een 82-jarige man uit Schiedam.
Donderdagavond, 25 mei 2006, trof de politie van Waterweg-Noord het stoffelijk overschot aan van een 82-jarige bewoner van een woning aan de Van 's-Gravesandestraat. Uit sectie bleek dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen. In het onderzoek zijn ook camerabeelden getoond aan het publiek voor getuigenoproepen. Op de vertoonde beelden was het slachtoffer toen te zien in het gezelschap van een nog onbekende man in de metro. Direct na de vondst van het slachtoffer in zijn woning, is een grootschalig rechercheonderzoek gestart. Sporenonderzoek in de woning van de overleden man leverde een DNA-profiel. Na grondig onderzoek leverde het DNA-profiel een match op met het DNA van de verdachte. Naar aanleiding van deze match is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Op basis daarvan is op 15 december 2008 een 30-jarige man uit Litouwen in Polen aangehouden. Hij is maandag 23 februari 2009 overgevlogen naar Nederland en is vastgezet in een politiebureau voor nader verhoor.
* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

Een 35-jarige Rotterdammer is zaterdag jl. rond drie uur, in zijn woning aan de Geertuidenbergstraat aangehouden. Na doorzoeking is in de woning een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte had vorige week woensdag zijn ex-echtgenote met de dood bedreigd. De vrouw deed hierop aangifte. Na overleg met de Officier van Justitie is de man aangehouden. De vrouw deed aangifte. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.