oude mobieltjes en lege cartridges krijgen goed doel

26/02/2009 11:00

Co/ motion BV

Inzamelingsactie

Stichting Mama Alice is begonnen met een inzamelingsactie van oude mobieltjes en lege cartridges. Deze belanden hierdoor niet op de afvalberg, maar er wordt gezorgd voor verantwoord hergebruik door de samenwerking met de organisatie Eeko.

Voor Mama Alice levert elk bruikbare cartridge of telefoon een aantrekkelijke vergoeding op. De volledige opbrengst van de actie is bestemd voor de opvang van straatkinderen in Peru.

Mama Alice

Stichting Mama Alice biedt straatkinderen in Peru hulp op het gebied van opvang, onderwijs, medische en psychosociale hulp en geeft ze hiermee een toekomst.

De stichting maakt kinderen zelfstandiger, zodat ze zichzelf en daarmee hun omgeving vooruit helpen. Mama Alice is in augustus 2004 opgericht door Fréderique Kallen. Een jonge Nederlandse vrouw die naar Peru ging om concrete hulp te bieden. In mei 2005 is het eerste project gestart in de stad Ayacucho. Inmiddels bereikt Mama Alice in drie opvangcentra ruim 800 straatkinderen.

Milieu en mens staan centraal bij Kwantum

De inzamelzakjes en verzamelboxen staan in alle winkels van Kwantum, waar milieubewustzijn al jaren een belangrijk onderdeel is van de bedrijfsvoering. Zo was Kwantum de afgelopen jaren de meest milieubewuste leverancier van hardhouten tuinmeubelen, volgens onderzoeken van Milieudefensie.

Met deze inzamelingsactie ondersteunt Kwantum zowel milieu als mens en geeft zij structurele steun aan stichting Mama Alice.