Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 26-02-2009

Twee bestuurders, zelfde auto

HOUTEN/NIEUWEGEIN Twee jongemannen bestuurden in de nacht van woensdag 25 op donderdag februari onder invloed van alcohol een auto. Eén van hen had een aanrijding en reed door.

Rond 00.15 uur werd een agent op de Hoofdveste in Houten aangesproken door een man. Hij vertelde te hebben gezien dat drie personen vlak daarvoor in een auto zonder verlichting bij een horecagelegenheid aan de Hoofdveste waren weggereden. Bij de verkeerslichten hadden zij een verkeersbord uit de grond gereden, maar waren vervolgens doorgereden de Rijksweg A27 in de richting van Utrecht op.

Aan de hand van de omschrijving van de auto en inzittenden keken agenten naar hen uit. Zij troffen de drie verdachten, twee jongemannen van 20 jaar uit Nieuwegein en een 21-jarige vrouw uit IJsselstein, op de Wierselaan in Nieuwegein aan. Zij werden aangehouden. Hun auto werd op een parkeerplaats in de omgeving aangetroffen. De auto had aanrijdingschade. Uit getuigenverklaringen bleek één van de jongemannen de auto eerst had bestuurd en het verkeersbord uit de grond had gereden. Daarna had de andere jongeman achter het stuur plaats genomen en was naar Nieuwegein gereden.

De beide bestuurders bleken te hebben gedronken. Bij de ademanalyse blies de eerste bestuurder 580 ug/l en de tweede 455 ug/l, respectievelijk ruim 6 keer en ruim 5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Beiden moesten hun rijbewijs inleveren en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

HOUTEN Een fietsendief kwam op woensdagmiddag 25 februari niet ver met zijn buit en werd kort daarna aangehouden.

Rond 17.30 uur bevonden twee jongemannen van 19 jaar zich in een woning aan de Meerkoetweide. Zij zagen dat een man de voortuin inliep, de fiets van één van de jongemannen oppakte en daarmee wegliep. De eigenaar van de fiets vloog naar buiten, rende achter de verdachte aan en haalde hem op het Schoneburgspad in. Daar trok hij de fiets uit zijn handen en liep terug naar de woning.

De politie werd gewaarschuwd en agenten keken naar de verdachte uit. Hij werd op de Meerkoetweide aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De 19-jarige eigenaar deed aangifte van diefstal van de fiets.

Ruim 20% te hard

HOUTEN De politie heeft op woensdag 25 februari van 14.30 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de Rondweg gehouden. Van 1446 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 323 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 85 km/u.