Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 26-02-2009

Brutale beroving

WOUDENBERG- Op woensdagmiddag werd een vrouw slachtoffer van een tasjesroof. Omstreeks 17.40 uur liep een 69-jarige vrouw uit Woudenberg over de Schans. Plotseling stopte een auto voor haar en een bijrijder stapte uit. De tas van de vrouw werd van haar schouder gerukt door die persoon. Vervolgens stapte de berover in. De vrouw probeerde de tas nog terug te pakken maar de auto reed met hoge snelheid weg. De vrouw deed aangifte van beroving en de politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844, Eemland zuid.

Gestolen snorfiets

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen snorfiets reed. Omstreeks 22.30 uur werd een 16-jarige jongen uit Amersfoort gecontroleerd op een snorfiets op de Woestijgerweg. De snorfiets bleek van diefstal afkomstig en de jongen moest mee naar het politiebureau. De jongen vluchtte vervolgens maar zijn identiteit was bekend dus hij werd later op de avond aangehouden in zijn woning.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel had gedronken. Omstreeks 23.55 uur werd een 42-jarige automobilist uit Polen gecontroleerd op de Molenstraat. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 835 ug/l. Omdat de man uit Polen komt moest hij na overleg met de Officier van Justitie per direct een boete van 800 euro betalen.