Politie Groningen

Woensdag 25 februari 2009

Provincie Groningen, 25-02-2009

Westerlee: auto in beslag genomen

Dinsdagmorgen is de auto van een 57-jarige man uit Westerlee in beslag genomen. Hij had drie boetes open staan van totaal 355 euro. Als meneer niet zou betalen, zou zijn auto buiten gebruik worden gesteld. De man uit Westerlee wilde niet betalen, waarna zijn auto in beslag werd genomen. De auto bleek overigens niet APK-gekeurd te zijn.

Groningen: fietser botst tegen bus

Een 40-jarige fietser uit Groningen is dinsdagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat gewond geraakt. Hij wilde linksaf slaan, maar keek niet goed uit, waarna hij de zijkant van de bus raakte en van zijn fiets viel. In eerste instantie was geen letsel zichtbaar, maar hij is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Sappemeer: rijbewijs ingevorderd

Een 54-jarige man uit Hoogezand moest dinsdagnacht zijn rijbewijs inleveren. Agenten zagen de man rijden en controleerden hem. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Harkstede: inbraak in woning leidt tot geldopnames

Een woning in Harkstede heeft dinsdagavond ongewenst bezoek gehad. Er was ingebroken en de dader(s) maakten een hoop rommel. In ieder geval werden diverse waardevolle papieren en bankpasjes weggenomen. Er bleek ook al meerdere keren gepind te zijn, waarbij een aantal honderden euros werd opgenomen. De politie doelt onderzoek.

Appingedam: quad in beslag genomen

De politie heeft dinsdagmiddag op de Burgemeester Klauckelaan een quad in beslag genomen. De politie kreeg een melding dat de quad met hoge snelheid door de buurt zou rijden. De 20-jarige bestuurder en de quad werden aangetroffen. De quad werd in beslag genomen en de man krijgt proces-verbaal.

Groningen: winkeldieven aangehouden

Twee Spanjaarden van 24 en 22 jaar oud zijn dinsdagavond aangehouden in een winkel aan de Boumaboulevard in Groningen. De mannen hadden voor ruim 80 euro aan boodschappen gestolen. Op het politiebureau moesten de twee een boete van 150 euro betalen en daarna konden ze het bureau verlaten. Een 22-jarige vrouw uit Zweden moest op het politiebureau een boete van 130 euro betalen, nadat ze dinsdagavond bij een winkel aan de Westerhaven in Groningen voor bijna 15 euro aan cosmetica had gestolen.

Groningen: fietser valt en loopt hoofdwond op

Een 48-jarige man uit Groningen viel dinsdagmiddag door nog onbekende oorzaak met zijn fiets op de Breedeborg in Groningen. De man liep bij de val een hoofdwond op. Het slachtoffer werd door een ambulance voor een behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de fiets thuisbezorgd.

Winsum: ligfietser door automobilst aangereden

Een 47-jarige man uit Tinallinge is dinsdagavond op De Vennenweg gewond geraakt toen hij werd aangereden door een bestuurder van een personenauto. De automobilist, een 62-jarige man uit Eenrum, had de fietser over het hoofd gezien op het moment dat hij naar de rechterberm stuurde om genoeg ruimte te maken voor een passerende tegenligger. Daarbij zag de bestuurder de rechts van hem bevindende ligfietser over het hoofd. De fietser is met letsel aan been en romp naar het ziekenhuis gebracht.