Nieuwe Energiesubsidiewijzer wijst de weg naar subsidies

26/02/2009 10:31

Meer met Minder

persbericht

Nieuwe Energiesubsidiewijzer wijst de weg naar subsidies

Den Haag, 26 februari 2009 - Vanaf vandaag kunnen huiseigenaren en anderen op www.energiesubsidiewijzer.nl meteen zien welke subsidies ze kunnen krijgen voor energiebesparende maatregelen en hoe ze die maatregelen kunnen financieren.

Voor de meeste energiebesparende maatregelen moet een huiseigenaar eerst geld investeren. Gelukkig zijn er allerlei subsidies te krijgen bij rijksoverheid, gemeente en provincie. Ook is het soms mogelijk om bijvoorbeeld een lening met een lage rente te krijgen. Maar erachter komen welke regelingen bestaan, was tot nu toe een hele speurtocht.

Eén keer klikken en klaar

Gelukkig wijst de Energiesubsidiewijzer, op www.energiesubsidiewijzer.nl vanaf vandaag de weg. De huiseigenaar ziet een kaart van Nederland en klikt op zijn of haar provincie. Vervolgens vindt de eigenaar àlle subsidies en financieringsmogelijkheden waarvoor hij of zij in aanmerking komt. Zoeken op woonplaats, postcode en soort regeling is ook mogelijk.

Product van Meer Met Minder

De Energiesubsidiewijzer is ontwikkeld in opdracht van Meer Met Minder (MMM, www.meermetminder.nl), het nationaal energiebesparingsprogramma voor de bestaande bouw. Doel is dat in 2020 2,4 miljoen bestaande woningen en andere gebouwen blijvend 30 procent minder energie gebruiken. Meer Met Minder maakt energiebesparing voor bewoners gemakkelijk. Ze krijgen extra premies en goed advies op maat. Bovendien biedt MMM hulp bij uitvoering, financiering en het vinden van een deskundige uitvoerder.

Niet alleen voor huiseigenaren

De Energiesubsidiewijzer is ook een handig instrument voor woningcorporaties, huurders, installateurs, aannemers en gemeenten. Corporaties en huurders zien zo hoe ze hun woningen samen energiezuiniger kunnen maken. Aannemers en installateurs kunnen hun klanten wijzen op de mogelijkheden voor subsidie en financiering en gemeenten kunnen bij collega's inspiratie opdoen voor effectieve subsidieregelingen.

Internet: www.energiesubsidiewijzer.nl, www.meermetminder.nl





http://www.meermetminder.nl