Minister Van der Laan presenteert de Energiebespaarscan.

26/02/2009 10:21

Meer met Minder

persbericht

Minister Van der Laan presenteert de Energiebespaarscan.

Den Haag, 26 februari 2009 - Minister Eberhard van der Laan (Wonen, Werken en Integratie) presenteert vandaag de Energiebespaarscan. Namens SenterNovem biedt de minister de scan aan aan Meer Met Minder.

Met de Energiebespaarscan kunnen ondernemers huiseigenaren adviseren over energiebesparing.

De Energiebespaarscan helpt bouwondernemers, installateurs en adviseurs om huiseigenaren te adviseren over verlaging van het energieverbruik via installatietechnische en bouwkundige maatregelen. De scan geeft eenvoudig en snel inzicht in de mate van energiebesparing en de gevolgen voor de maandlasten van de bewoner.

De scan is beschikbaar voor ondernemers die zijn geregistreerd als Meer Met Minder-aanbieder. Bij klantgesprekken kunnen zij hiermee de bouwkundige en installatietechnische maatregelen in hun advies of offerte onderbouwen.

Op termijn komt de Energiebespaarscan ook beschikbaar voor overheden, energiebedrijven en andere organisaties die burgers willen informeren over energiebesparing, zoals woningcorporaties.

Ondernemers en adviseurs kunnen op twee manieren gebruik maken van de Energiebespaarscan. Wie wil weten wat bepaalde bouwkundige en installatietechnische maatregelen per maand opleveren, kiest de Energiemaatregelscan. Deze toont de kosten en baten per maatregel of voor een combinatie van maatregelen. Gaat het de klant vooral om het energieverbruik, dan kiest de ondernemer de Energielabelscan. Deze laat zien welke maatregelen nodig zijn voor een hoger energielabel en wat er voor nodig is om de maandelijkse kosten omlaag te brengen.

De Energiebespaarscan is één van de stimulerende elementen die in opdracht van Meer Met Minder (MMM) zijn ontwikkeld om bewoners te helpen bij hun keuze. De klant kan kiezen voor een maatwerkadvies, waarmee de woning specifiek wordt beoordeeld op het energieverbruik en de mogelijkheden om dit terug te dringen. Besluit de klant gebruik te maken van deze diensten, dan kan de MMM-adviseur het totale traject begeleiden en afronden. Zo blijven de inspanning en de onzekerheid voor de klant minimaal.

Kijk op www.meermetminder.nl voor meer informatie over de Energiebespaarscan.





http://www.meermetminder.nl