Politie Drenthe

Opgepast voor insluipers

Assen, 26-02-2009 o Het binnenlaten van onbekende personen die met een vraag of verzoek aan de deur komen blijft riskant. Daar kwam woensdag een vrouw uit Assen weer eens op een nare manier achter. Na een rondleiding in haar woning miste ze geld.

Een onbekende vrouw belde woensdagmiddag aan bij een woning aan de Oosterhoutstraat in Assen. Ze vertelde de bewoonster dat ze geĂŻnteresseerd was in een soortgelijke woning in de buurt die te koop staat. Ze vroeg of ze de woning even mocht bekijken. De bewoonster liet haar binnen en leidde haar rond.

Waarschijnlijk is op het moment dat de bewoonster werd beziggehouden door de onbekende vrouw, een tweede persoon via de achterdeur naar binnen geslopen. Kort nadat de vrouw vertrokken was ontdekte de bewoonster dat een kast in haar woning doorzocht was en dat daaruit geld miste.

De vrouw die aan de deur kwam was ongeveer 30 jaar, niet al te groot en ze had kort donker haar. Ze droeg een donkere jas en sprak slechts Nederlands. (09-014139)

De politie blijft er voor waarschuwen geen onbekende binnen te laten.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.