Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Werk in Uitvoering

3e fase Klein Nieuwland start volgende week

Eind 2008 is Gemeentewerken gestart met de aanleg van twee rotondes en het vervangen van de riolering op Klein Nieuwland. Het werk wordt in drie fases (met verschillende afsluitingen) uitgevoerd. Op maandag 2 maart start de derde en tevens laatste fase. Het werkgebied ligt op het zuidelijk deel tussen de Groeninx van Zoelenlaan en de Kreekhuizenlaan en later op het oostelijk deel van Klein Nieuwland, aan de kant van Woonzorgcentrum Sonneburgh.

Afsluiting van de weg en omleidingen
Deze laatste fase is opgedeeld in fase 3A en 3B. In fase 3A is de zuidkant afgesloten ter hoogte van de Groeninx van Zoelenlaan en de Kreekhuizenlaan. Dit is voor de duur van ongeveer acht weken. De rijbaan vanaf de Groeninx van Zoelenlaan rechtsaf Klein Nieuwland op is nog wel bereikbaar in deze periode. De wegomleiding voor het verkeer loopt via de Reyerdijk of via de Groene tuin.

Eind april, fase 3B, is de rijbaan vanaf de Groeninx van Zoelenlaan richting Klein Nieuwland en de Adriaan Volkerlaan afgesloten. De wegomleiding voor het verkeer is via de Groene tuin - Adriaan Volkerlaan en verkeer vanaf de Olympiaweg richting Klein Nieuwland kan rechtsaf de Kreekhuizenlaan op of naar links richting de Groeninx van Zoelenlaan.

Planning
Volgens de planning zou het werk op 1 april afgerond zijn. Helaas heeft de vorstperiode voor vertraging gezorgd en loopt het werk uit tot de eerste week van juni. Tijdens de marathon is de route voor de marathonlopers wel gereed en wordt het werkgebied afgebakend met hekwerk.

Bereikbaarheid winkelcentrum Keizerswaard
In de fasen 3A en 3B blijft het winkelcentrum Keizerswaard vanaf de Groeninx van Zoelenlaan bereikbaar. Wel zal het verkeer in fase 3A vanaf de Olympiaweg worden omgeleid via de Kreekhuizenlaan en Reyerdijk, of via de Adriaan Volkerlaan en de Groene tuin. Tijdens fase 3B is de Groeninx van Zoelenlaan, richting Klein Nieuwland, ter hoogte van de kruising Noorder Kerkedijk (blijft bereikbaar) afgesloten. Verkeer moet omdraaien om vervolgens via de Groeninx van Zoelenlaan terug te rijden naar de rotonde Groene tuin/Reyerdijk. Vanaf Klein Nieuwland is de Groeninx van Zoelenlaan in deze fase weer bereikbaar.