Gemeente Enschede

Buurt in Actie Stadsveld-Zuid/Stevenfenne van start

De wijk Stadsveld-Zuid/Stevenfenne is aangewezen als een van de Buurt in Actie wijken 2009. De gemeente Enschede heeft voor deze wijk een bewonersbudget van EUR 50.000 beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen bewoners zelf invloed uitoefenen op hun woonomgeving. Het geld is bedoeld voor het realiseren van goede ideeën uit de buurt/wijk. Dit alles onder het motto `Goed idee, kom ermee!'

Het gebied Stadsveld-Zuid/Stevenfenne wordt begrensd door de Haaksbergerstraat, B.W. ter Kuilestraat, Elferinksweg, Gerard Terborghstraat en Ferdinand Bolstraat.
Om de bewoners te informeren over Buurt in Actie is er op donderdag 26 februari een informatieavond in speeltuin Stevenfenne aan de Boekweitstraat 39a. Vanaf 19.00 uur is het gebouw open.

Om 19.30 uur wordt er een korte presentatie gegeven over Buurt in Actie. Tijdens de informatiebijeenkomst zijn ook bewoners uit de Buurt in Actie-wijk van 2007/2008 aanwezig (`t Elferink). Zij lichten toe wat ze bereikt hebben en geven voorbeelden van ideeën en projecten die met behulp van Buurt in Actie zijn gerealiseerd. Ook is er ruimte voor de bewoners om nu al zelf ideeën in te brengen.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen buurtbewoners ook de gelegenheid om zich op te geven voor het Buurt in Actie-projectteam. Dit team bespreekt en beoordeelt alle ideeën die binnenkomen uit de wijk en beslist welke ideeën uitgevoerd gaan worden. Het projectteam krijgt daarbij steun van professionals.

Geplaatst: 24 februari 2009.

24 februari 2009