Syntens

Netwerken, inspiratie opdoen en informatie uitwisselen staan centraal op de netwerkmiddag 'Agro Innovatie in Beeld', die op donderdag 26 februari wordt gehouden in het Hoftheater in Raalte.

Deelnemers kunnen workshops volgen, een 'kennismarkt' bezoeken en in discussie gaan met panelleden. Ook worden korte films met innovatieve ondernemers vertoond en ondersteuningsmogelijkheden voor ondernemers gepresenteerd. De organisatie is in handen van Stimuland.

Nieuwe website
Gedeputeerde Piet Jansen overhandigt het eerste exemplaar van de brochure 'Agro Innovatie in Beeld' en lanceert de nieuwe website www.innovatieinbeeld.nl. Op deze website staat uitgebreide informatie over alles wat met innovatie te maken heeft en is een aantal korte films te zien met agrarische ondernemers in de hoofdrol.

Kennismarkt
In het Raalter theater wordt vanaf 12.15 uur een lunch geserveerd en kunnen de eerste contacten worden gelegd met deelnemers aan de kennismarkt, zoals Acrres, Animal Sciences Group-WUR, Saxion, SenterNovem, Subvention, Syntens en de Taskforce Multifunctionele Landbouw. Onderzoekers kunnen contacten leggen met ondernemers maar ook andersom.

Panel
Na de lancering van de website en de uitreiking van de brochure zal een panel bestaande uit gedeputeerde Jansen, Paul Duijsing van AOC Oost, Wim Hulsink van WUR, Arjan Schrijver van het OAJK en enkele agrarische ondernemers worden geïnterviewd. Daarnaast is er ruimte voor discussie met bezoekers.

Meer informatie
In twee rondes kan deelgenomen worden aan de workshops 'Welzijn naar Wâ¬lzwijn', 'Cow tot Cradle', 'Quality Time voor hennen', 'Van algen tot windmolens' en 'Van Boerderij Spa tot Kinderopvang'. Alle sectoren komen aan bod. Iedere workshop wordt gegeven door een ondernemer en een onderzoeker. Deelname aan de middag is gratis. Opgeven bij Stimuland, via Lucie Otten, telefoon 0529-478180 of via info@stimu- land.nl. Het volledige programma met alle workshops staat op de website van Stimuland: www.stimuland.nl.