Gemeente Hilversum

Bekendmaking Hilversumse sportkampioenen 2008

publicatiedatum: dinsdag 10 februari 2009

Op donderdag 26 februari a.s. worden de Hilversumse sportkampioenen, waaronder een sporttalent, sportman, sportvrouw en sportploeg van 2008 bekend gemaakt.

Daarnaast wordt bekend gemaakt wie van de drie genomineerden zich sportvrijwilliger/ster van 2008 mag gaan noemen. De uitreiking vindt plaats in het Hilversumse raadhuis. Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur uiteraard welkom.

Eind vorig jaar heeft de gemeente via de pers en aan sportverenigingen en sportscholen gevraagd om kandidaten voor te dragen voor de verkiezing van `sportman', `sportvrouw' en `sportploeg van het jaar', alsmede voor de onderdelen `sporttalent t/m 17 jaar (jongen)', `sporttalent t/m 17 jaar (meisje)' en `sportvrijwilliger van het jaar'. De gemeente heeft de aanmeldingen verzameld en aan een deskundige jury voorgelegd.

Deze jury, bestaande uit Jacques van Rooijen, raadslid, Wijbe Koster, volleybalvereniging GeminiS en Cors Westerdijk, LOOT-school (Landelijk Overleg Onderwijs Topsport), heeft uit de aanmeldingen nominaties geselecteerd en de uiteindelijke keuze bepaald. Daarnaast heeft de jury uit de aanmeldingen twee sportploegen ingedeeld in de categorie `meest talentvolle sportploeg'.

De genomineerden voor 2008 zijn:

Genomineerd voor Hilversums sporttalent t/m 17 jaar: Kiki Geserick, waterpolo, lid van HZC de Robben Daphne van Wees, roeien, lid van HRV Cornelis Tromp Esmé van Kuler, ritmische gymnastiek, lid van GTV Hilversum

Genomineerd voor Hilversums meest talentvolle sportploeg: Victoria E1, voetbal, HC & FC Victoria
Jongensteam waterpolo onder 15 jaar, HZC de Robben

Genomineerd voor Hilversumse sportman:
Robin van Aggele, zwemmen, lid van AZ & PC Amersfoort. Ruben Assmann, jiu-jitsu, lid van Van Haren sport & wellness Wouter Wierenga, triatlon, lid van Triatlonvereniging Hilversum

Genomineerd voor Hilversumse sportvrouw:
Vera van den Berg, zwemmen, lid van Het Y te Amsterdam Brigitte v.d. Kamp, atletiek, lid van de Gooise Atletiek Club Ingrid van Lubek, triathlon.

Genomineerd voor Hilversumse sportploeg:
Junioren American Football 1, American Football, Algemene Sport Club Hilversum
FC Hilversum 1, voetbal, FC Hilversum

1e team HSG, schaken, Hilversums Schaakgenootschap Vrouwen competitieploeg Masters, atletiek, Gooise Atletiek Club

Genomineerd voor Hilversumse sportvrijwilliger/ster: Tonny Snelling Berg, FC Hilversum
Robert Elfrink, GAC, bestuurslid Nike Hilversum City Run Herman Past, volleybalvereniging GeminiS

Uitreiking
Het raadhuis is op donderdag 26 februari a.s. vanaf 19.30 uur geopend. Vanaf 20.00 uur zal de wethouder Sport namens het gemeentebestuur samen met de jury de prijzen aan de sporters uitreiken. Na afloop van deze bekendmaking is er gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, het sporttalent, de sportvrijwilliger/ster en de sportkampioenen 2008 persoonlijk te feliciteren.