Senternovem

02-02-2009 | People - Informatiemiddag People-programma in Eindhoven

Op 26 februari 2009 organiseert EG-Liaison in samenwerking met IWT Vlaanderen een informatiemiddag over het People-programma, onderdeel van het Zevende Kaderprogramma van de Europese Unie.

Tijdens deze middag, die plaatsvind in Eindhoven, wordt ingegaan op de mogelijkheden voor onderzoekers, kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven in het People-programma. Een vertegenwoordiger van de Europese Commissie houdt een presentatie over alle Marie Curie-beurzen die ingediend kunnen worden in 2009. Speciale aandacht wordt gegeven aan de mogelijkheden voor het bedrijfsleven.

Het People-programma heeft tot doel Europa aantrekkelijker te maken voor onderzoekers in alle fasen van hun carrière. De Europese Commissie wil dit onder andere bereiken door het beschikbaar stellen van Marie Curie-fellowships. Aan de ene kant kunnen individuele onderzoekers hun netwerk en vaardigheden uitbreiden door een verblijf in het buitenland en aan de andere kant kunnen bedrijven en onderzoeksinstellingen gastinstituut zijn voor buitenlandse onderzoekers. Het totale budget voor de calls in 2009 is 280 miljoen euro.

Meer informatie