Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QUARTETO BISCHOFF/ APONTE/ FISHER/ DE JONG

Hoe swingende Cubaanse muziek en Jazz met elkaar verweven kunnen worden schotelt dit kwartet van vakmusici voor, in de Badcuyp Centrum voor Muziek. Een latin-jazz formatie bestaande uit Marc Bischoff (piano), Yerman Aponte (bas), Nils Fischer (percussie) en Mark de Jong (drums). Deze vier specialisten slaan met hun groep een nieuwe weg in en zetten de traditie van de Latin-jazz op eigentijdse manier voort. Een indringend resultaat is hiervan het gevolg. Deze musici zijn bepaald geen onbekenden in de Nederlandse latin- en jazzscene en laten hier zien dat zij als geen ander weten hoe Cubaanse muziek en jazz met elkaar verweven kunnen worden. De groep speelt een repertoire bestaande uit arrangementen van jazzstandards, bewerkingen van cubaanse traditionals en originele composities allen van de hand van de onvolprezen Marc Bischoff. De roemrijke ritmische traditie van de Cubaanse muziek, de uitdagende jazzharmoniën, de energieke improvisaties en het hechte samenspel vormen de basiselementen van Quarteto Bischoff/ Aponte/ Fischer/ de Jong. Een boeiende ervaring vol kwaliteit in een unieke nieuwe vorm.

Donderdag 26 februari. Aanvang 21.30 uur, in de Noordpool van de Badcuyp Centrum voor Muziek in Amsterdam. Toegang; E 8,-.

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Preston Reed, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a..; www.badcuyp.nl/interviews.html. Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muzikale niches en onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische produkten.

///einde persbericht///



Ingezonden persbericht