Gemeente Lopik

GEMEENTE Besluiten Raadsvergadering LOPIK Datum: 24 februari 2009

Na de vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Lopik worden de P belangrijkste besluiten en bespreekpunten toegelicht via een persbericht.

Bijdrage provincie beschikbaar gesteld voor
E jeugdgebouw Cabauw

De provincie Utrecht heeft aan de gemeente Lopik 125.000,- beschikbaar R gesteld voor de leefbaarheid in kleine kernen. De gemeenteraad heeft besloten dit bedrag beschikbaar te stellen voor het realiseren van het jeugdgebouw in Cabauw. Momenteel wordt gewerkt aan het opstellen van S het bestemmingsplan. Dit zal samen met het stedenbouwkundig plan in het voorjaar van 2009 worden voorgelegd aan de inwoners van Cabauw. Doel is B dat de raad nog dit jaar het bestemmingsplan zal vaststellen.

Op 21 februari 2006 heeft de raad het rapport "Kansen benutten in Benschop en Cabauw - haalbaarheid leefbaarheidsproject Cabauw" behandeld. Daarna is de E projectgroep Uitvoering toekomst Cabauw opgericht, een stedenbouwkundige visie gemaakt en een nieuw bestemmingsplan opgesteld. De betrokken eigenaren Stichting V.O.C.U.S., Woningbouwvereniging Lopik, Stichting Lek en IJssel, de familie Overbeek, Van Baren Beheersmaatschappij B.V. en de R gemeente Lopik zijn vertegenwoordigd in de projectgroep.

Met alle betrokken partijen is een intentieovereenkomst gesloten en is overleg gestart om tot een sluitende exploitatiebegroting te komen. Het plan bevat I nieuwbouw voor de G.J. Majellaschool, nieuwbouw van een jeugdgebouw voor KPJ en Jong Nederland en woningbouw. De gemeenteraad heeft op 26 februari 2008 ingestemd met een krediet van 1.251.000,- voor de nieuwbouw van de school. De provincie Utrecht heeft een bijdrage van 125.000,- toegezegd in het C kader van de leefbaarheid in kleine kernen en vindt het jeugdgebouw een goede bestemming voor haar bijdrage. De raad heeft op 24 februari 2009 besloten de door de provincie Utrecht toegekende bijdrage van 125.000,- beschikbaar te stellen voor het realiseren van het jeugdgebouw in Cabauw. H
Stand van zaken
In de tweede helft van 2008 heeft de projectgroep zich bezig gehouden met het verbeteren van het stedenbouwkundig plan, het opstellen van een plan voor de T inrichting van de woonomgeving en het opstellen van een exploitatieopzet. In december 2008 is geconstateerd dat er op hoofdlijnen sprake is van een haalbaar plan.

Postbus 50
3410 CB LOPIK

Raadhuisplein 1
Tel : (0348) 55 99 55
Fax: (0348) 55 15 88
E-mail:
gemeente@lopik.nl

Er wordt gewerkt aan een exploitatieovereenkomst die aan de betrokken partijen zal worden voorgelegd. Hierin wordt vastgelegd welke afspraken tussen de partijen moeten worden gemaakt om tot uitvoering van het plan te komen. Dit wordt in de vergadering van de projectgroep op 2 maart 2009 besproken.

Momenteel wordt gewerkt aan het opstellen van het bestemmingsplan met als doel dit in oktober of november 2009 ter vaststelling aan de raad aan te bieden. Het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan zullen ter inspraak worden voorgelegd aan de inwoners van Cabauw. Hiervoor zal naar verwachting in het voorjaar van 2009 een informatieavond worden georganiseerd.

Lopik, 25 februari 2009.