Gemeente Lopik

GEMEENTE Onderwerp:
LOPIK Mevrouw mr. R.G. Westerlaken-Loos

aanbevolen voor benoeming tot burgemeester P van de gemeente Lopik

De gemeenteraad van Lopik heeft op woensdagavond 25 februari 2009 E unaniem besloten de huidige waarnemend burgemeester, mevrouw mr. R.G. Westerlaken-Loos, aan de Minister van Binnenlandse Zaken en R Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Lopik.

S Mevrouw mr. R.G. Westerlaken-Loos is 48 jaar, is gehuwd en heeft 3 kinderen. Vanaf 1 juni 2008 is zij werkzaam als waarnemend burgemeester van de B gemeente Lopik.

In totaal hebben 22 personen gesolliciteerd naar de vacante burgemeesterspost; E 18 mannen en 4 vrouwen. Uit deze kandidaten heeft de Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht 4 kandidaten geselecteerd die hij voor benoeming geschikt acht. Vervolgens heeft de vertrouwenscommissie een gesprek gevoerd R met deze kandidaten.

I De vertrouwenscommissie was unaniem in haar advies om mevrouw mr. R.G. Westerlaken-Loos voor te dragen tot burgemeester van de gemeente Lopik. Tijdens een extra raadsvergadering op 25 februari 2009 heeft de raad deze C aanbeveling unaniem vastgesteld.

H Door tussenkomst van de Commissaris van de Koningin wordt de procedure door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voortgezet. Gestreefd wordt naar benoeming van de burgemeester per begin april 2009. T

Lopik, 25 februari 2009

Postbus 50