Gemeente Zwolle

Zwolle krijgt vijfde coffeeshop

Datum uitgave persbericht: 02/25/2009

Zwolle krijgt weer een vijfde coffeeshop. In week 9 is de vergunning verleend aan de exploitant van het pand Kamperstraat 39 waar eerder coffeeshop Zero Zero was gevestigd. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over de vergunningverlening.

De komst van de vijfde coffeeshop past in het coffeeshopbeleid van de gemeente. Hierin staat dat in Zwolle ruimte is voor in totaal vijf coffeeshops. De gemeenteraad besliste vorig jaar al dat Zwolle vooralsnog ruimte moet houden voor dat aantal.

Criteria

Het coffeeshopbeleid stelt criteria waaraan een coffeeshopeigenaar moet voldoen, te weten geen reclame, geen verkoop of voorhanden zijn van harddrugs, geen overlast, geen verkoop aan jeugdigen onder de 18 jaar, geen verkoop van meer dan vijf gram per dag aan dezelfde klant. De politie ziet toe op het naleven van deze criteria en registreert en onderzoekt de meldingen en klachten over hinder en overlast.

Zienswijzen

Tegen de vergunningaanvraag voor de coffeeshop zijn eerder schriftelijke zienswijzen ingediend door omwonenden en bedrijven. Na gesprekken met de indieners en beoordeling van de zienswijzen ziet de gemeente uiteindelijk geen reden om de gedoogbeschikking en de vergunning te weigeren. Er wordt binnenkort een informatiebijeenkomst georganiseerd voor omwonenden.

Bron: afdeling communicatie
Datum van 25-02-2009 tot 24-03-2009