NOVA

25-02-2009

Vliegtuig neergestort bij Schiphol
"De staart ging naar beneden, het vliegtuig ging zowat zweven en opeens ging het naar beneden en de motors rolden weg. Eén motor brandde een beetje maar ging meteen uit."

Het is één van de ooggetuigenverklaringen over de vliegtuigramp bij Schiphol, waarbij in ieder geval negen doden zijn gevallen. Vijftig passagiers raakten gewond.

Het toestel van Turkish Airlines, een boeing 737, miste bij het landen de landingsbaan en brak in drie stukken op het verlengde van de Polderbaan.

Het toestel met 134 inzittenden was vanmorgen rond half negen vertrokken uit Istanbul. Lees de verhalen van diverse ooggetuigen van de ramp.

Overlevende en ooggetuigen
NOVA spreekt met een overlevende van de ramp en met de eigenaar van het stuk land waar het vliegtuig neerstortte. En een verslag van een man die het vliegtuig voor zijn ogen zag neerstorten.

In de studio is Hans Tettero, vice-president van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers en Pieter van Vollenhoven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Hij bezocht vanmiddag de plek van de ramp. Lees meer ...

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Is ING nog te redden?
Milieu slachtoffer van crisis?
Werknemers accepteren slechte ontslagvoorwaarden
De vakbonden en de overheid moeten de strijd over de bezuinigingen niet langer via de media uitvechten, maar in achterkamertjes de dialoog aangaan. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht