Ingezonden persbericht


Sascha Mattheeuws wint Duikreisverhalenwedstrijd

Wereldreis voor reisverhaal

ROTTERDAM - Kapalai was de beschreven bestemming die amateurauteur Sascha Mattheeuws een 'ticket around the world' opleverde, de hoofdprijs van de Duikreisverhalenwedstrijd van Lazywave en DuikMagazine.

Op het podium van de beurs Duikvaker 2009 in Utrecht was 8 februari de ontknoping van de eerste editie van de Duikreisverhalenwedstrijd van Lazywave en DuikMagazine. Een jaar eerder werd op diezelfde beurs het startschot gegeven. De debuterende wedstrijd telde maar liefst 107 ingezonden duikverhalen. De verhalen waren het hele jaar door te lezen op www.duikreisverhalen.nl.

Mattheeuws uit Sas van Gent schreef een verhaal over haar vakantie in Kapalai (Maleisië). De jury was vooral enthousiast over haar prettige en beeldende schrijfstijl. 'Ze heeft niet alleen oog voor haar eigen ervaring, maar ook voor het grote geheel' , volgens een citaat uit het juryrapport.
De winnares was overdonderd door haar succes: "Onderweg dacht ik zelfs nog: heb ik nu echt vrijgenomen voor een prijsuitreiking waar ik toch niks win? En dan dit!"

Zeven prijzen
Er zijn in totaal zeven prijzen vergeven. Naast de drie beste duikreisverhalen werden nog drie talentvolle schrijvers beloond en een prijs uitgereikt voor het beste verhaal over een bestemming in Nederland. Alle prijswinnaars krijgen ook een jaarabonnement op DuikMagazine.
De Duikvaker 2009 was ook de aftrap van de tweede editie van de Duikreisverhalenwedstrijd.

Duikreiswinkel Lazywave en glossy tijdschrift Duikmagazine zijn de initiatiefnemers van de duikreisverhalenwedstrijd. De jury bestaat uit hoofdredacteur van Duikmagazine Marlies Strik, onderwaterfotograaf en auteur Karin Brussaard en journalistiek docent en redacteur Jaqueline Storm.

Het winnende reisverhaal wordt gepubliceerd in nummer 3 van DuikMagazine dat 29 mei in de winkels ligt.

Over Lazywave
Duikreiswinkel Lazywave in Rotterdam richt zich op vier gebieden: het aanbieden en verkopen van 'no mainstream', luxe en bijzondere duikvakanties aan individuele reizigers en groepen. Daarnaast is het een erkend PADI divecenter en verzorgen zij een volledig programma aan cursussen en lessen. Daarnaast is het een duikboekhandel en verzorgen zij duikevenementen. De klanten van Lazywave zijn veelal liefhebbers van avontuurlijke en actieve duikreizen.

Over DuikMagazine
DuikMagazine is een tweemaandelijks tijdschrift voor duikliefhebbers. Deze fullcolor glossy verschijnt in Nederland en België. In korte tijd verwierf DuikMagazine respect binnen de professionele en recreatieve duikwereld. Niet alleen dankzij de prachtige fotografie, maar ook aan (semi)wetenschappelijke bijdragen, interviews, praktijkonderwerpen en artikelen die het duiken in Nederland en België belichten. De heldere taal houdt de drempel laag. DuikMagazine is verkrijgbaar via een abonnement, in de tijdschriftenhandel en de betere duikwinkels.

Uitslag Duikreisverhalenwedstrijd:

Algemeen:

1. Ticket around the world: Live-a-board op palen door Sascha Mattheews, Sas van Gent

2. Aqualung reistas: Lord of the Blue Rings door John van Lent, Geldermalsen

3. Aqualung reistas: Bonaires diversparadise door Janny Dijkema, Stadskanaal

Beste verhaal Nederland:

1. Weekend Zeeland in de Kabbelaar: Duiken in en rond Almelo door Harry Brummelhuis, Almelo

Talenten:

1. Bloedkoralen kruis door Ryan Derks, Rotterdam
2. IJsland, kun je daar duiken? door Tineke Lemmens, Sittard
3. Vervuld verlangen door Pieter Buss, Utrecht De prijswinnaars in deze categorie winnen een cursus onderwaterfotografie bij Karin Brussaard.



Ingezonden persbericht