Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 24 februari 2009

Gemeentebestuur op bezoek bij jeugd in Amersfoort

Deze weken gaan burgemeester en wethouders van Amersfoort de stad in om in gesprek te gaan met en over jeugd en jongeren. Tijdens de individuele bezoeken wil het gemeentebestuur ervaringen horen over Amersfoort als stad om in op te groeien. 'Ruimte voor jongeren' is een van de prioriteiten van de gemeente.De eerste bezoeken van collegeleden waren afgelopen week, de volgende bezoeken staan deze week op de agenda.

Burgemeester en wethouders willen met de bezoeken hun oor te luisteren leggen en gesprekken voeren over opgroeien in de stad. Daarom bezoeken zij organisaties en inwoners die met verschillende aspecten van opgroeien te maken hebben.

Amersfoort is een relatief jonge stad. Er wonen circa 42.000 jongeren onder de 24 jaar. Dat is maar liefst 31% van de bevolking. Met de uitbreiding van de stad zal het aantal kinderen en jongeren verder toenemen. Voor de jeugd is het belangrijk zich te kunnen ontwikkelen. In huis, op straat, bij een club, op school en wanneer zij er aan toe zijn, op het werk. Met het programma Amersfoort Jong wil de gemeente jongeren de ruimte geven om goed op te groeien.

De bezoeken van het college variëren.
· Zo bezoekt wethouder Jelle Hekman op woensdag 25 februari om 15.30 uur de speeltuin Het Vogelnest aan de Wiekslag 250 in Amersfoort. · Wethouder Hans van Daalen gaat op woensdag 25 februari om 13.00 uur op bezoek bij een kookgroep van kinderen. Deze kinderen leren in het kader van B.slim over gezond eten. Dit vindt plaats bij ABC-school Het Zuiderkruis aan het Zuiderkruis 4.

Noot voor de redactie,