SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Nederlandse ambassadeurs op bezoek in Noord-Nederland

Zeven Nederlandse ambassadeurs en een consul-generaal bezoeken van 25 tot en met 27 februari Noord-Nederland. Tijdens het driedaagse werkbezoek brengt het gezelschap, afkomstig uit Litouwen, Estland, Letland, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen en St. Petersburg bezoeken aan onder andere Harlingen Seaport, Nij Bosmazathe en de Rijksuniversiteit Groningen. De ambassadeurs zijn uitgenodigd door het SNN / Nordconnect met als doel te laten zien welke economische ontwikkelingen momenteel plaatsvinden in Noord-Nederland.

Pieken Noord-Nederland
In het economische beleid van het Noorden staan de zogenaamde 'Pieken' centraal. Deze pieken zijn economisch sterke sectoren op het gebied van duurzame energie, sensortechnologie, watertechnologie, agribusiness en life sciences. Tijdens het werkbezoek bezoeken de ambassadeurs organisaties die werkzaam zijn binnen deze sectoren zodat de ambassadeurs op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen in deze sectoren.

Nordconnect
Nordconnect, het projectbureau dat contacten en samenwerking tussen het bedrijfsleven in Noord-Nederland en de Baltische regio faciliteert, organiseert het werkbezoek van de ambassadeurs voor de tweede keer. Afgelopen zomer is een groot aantal ambassadeurs van post gewisseld, waardoor het van belang is de economische mogelijkheden van Noord-Nederland weer onder de aandacht te brengen. In de Baltische regio, tussen St. Petersburg en de Randstad vormt zich een economisch-culturele as. Deze as verbindt Rusland, Scandinavië, de Baltische Staten, Polen en Noord-Duitsland met Nederland. Noord-Nederland is dé toegangspoort tot deze regio die zakelijke kansen biedt voor Noord-Nederland.