Gemeente Twenterand


Gemeente Twenterand tekent intentieovereenkomst met zorgorganisaties Gezamenlijke inspanning voor zorgvoorzieningen in Vroomshoop

Wethouder Binnenmars tekent op woensdag 25 februari om 13.30 uur in het gemeentehuis van Twenterand twee intentieovereenkomsten. Eén intentieovereenkomst wordt getekend tussen de gemeente Twenterand en ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente. De andere overeenkomst wordt getekend tussen de gemeente Twenterand en TriviumMeulenbeltZorg. Burgemeester en wethouders van Twenterand hechten grote waarde aan de komst van zorgvoorzieningen in Vroomshoop.

Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente
In de intentieovereenkomst tussen de gemeente Twenterand en Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente wordt vastgelegd dat zij zich gezamenlijk inspannen om de mogelijkheden te onderzoeken voor de vestiging van een gezondheidscentrum met zorgappartementen in Vroomshoop. Met de ondertekening van de intentieverklaring ontstaat voor de gemeente Twenterand en voor ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente een inspanningsverplichting. In totaal gaat het om 18 verpleeghuisplaatsen en 30 appartementen. In de centrumvisie Vroomshoop is uitgegaan van een uitbreiding van het Flierborgh. ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente heeft aangegeven de nieuwbouw van het gezondheidscentrum te willen verbinden met de bestaande bouw van het Flierborgh en Lindenborgh.

Trivium Meulenbelt Zorg
TriviumMeulenbeltZorg heeft aangegeven in Vroomshoop een verpleeghuis te willen realiseren. Dit complex mag ook buiten het gebied van de centrumvisie van Vroomshoop gerealiseerd worden. Randvoorwaarde is dat het gebouw in of vlakbij het centrum wordt geplaatst. Samen met de gemeente Twenterand gaat TriviumMeulenbeltZorg op zoek naar een goede locatie voor de verpleegvoorziening.

Startbijeenkomst
Op 9 maart is een startbijeenkomst in het Flierborgh te Vroomshoop, aanvang 19.30 uur. Tijdens deze startbijeenkomst worden belangstellenden voor een plaats binnen het gezondheidscentrum van Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente voorgelicht over de mogelijkheden. Aanmelden kan tot 4 maart bij mevrouw A. Smelt van Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente, telefoonnummer 0546-559612.