Ingezonden persbericht


"Oproep voor solidariteit"

Assadaaka multiculturele vereniging, Carry on the move, Onze Hoop, NOMA, de Gemeenschap en SIZIN doen mee aan

Herdenking Februaristaking

Wanneer: 25 februari, herdenking
Tijd: Begint om 16.45 uur het defilé om 17.00 uur
Waar: Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam

Op 25 februari wordt op het Jonas Daniël Meijerplein bij de Dokwerker jaarlijks de Februaristaking herdacht. In Amsterdam, Zaanstreek, Kennemerland, 't Gooi en Utrecht werd in 1941 twee dagen gestaakt tegen het onmenselijke optreden van de Duitse bezetters jegens onze joodse medeburgers. De staking staat sindsdien symbool voor de bereidheid van de bevolking om samen pal te staan tegen racisme en terreur. De herdenking is bij de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijer plein in Amsterdam. Kom naar de herdenking en laat zien dat u niet onverschillig staat ten opzichte van uw medeburgers en de waarden van een democratische samenleving.

De herdenking begint om kwart voor vijf met een korte toespraak en het voorlezen van gedichten. Het defilé langs De Dokwerker start om 17.00 uur, wanneer de klokken van de Zuiderkerk luiden. Een lid van het college van Burgemeester en Wethouders legt een krans namens het gemeentebestuur. Het defilé langs De Dokwerker begint om 17.00 uur.

Multiculturele vereniging Assadaaka
Deze vereniging zet zich al jaren in voor participatie, integratie en sociale cohesie. Carry on the move zet zich in voor de zelfredzaamheid, onafhankelijkheid en deelname aan de maatschappij van personen die afhankelijk zijn van rolstoel of scootmobiel. Onze Hoop zet zich in voor migranten met een handicap of een chronische ziekte en hun familie. NOMA Nederlandse ouderenbond migranten actief
De gemeenschap zet zich voor vrede
SIZIN Stichting intercultureel Zorg in Nederland
Info:
Ahmed El Mesri, 06-10112691 assadaaka@gmail.com www.vriendschapassadaaka.web-log.nl of www.februaristaking.nl

---- --