Landschap Noord-Holland


Persbericht

Heiloo, 9 februari 2009

Jeugdclub de Waterratten (8-14 jr)
Kom helpen met het tellen van wintergasten en roofvogels!

Op woensdag 25 februari van 13.30 tot 15.30 uur gaan de Waterratten met de boot wintergasten spotten met verrekijkers. Wintergasten zijn vogels, die overwinteren in het Ilperveld. En kinderen van 8 tot en met 14 jaar kunnen mee! We tellen ze en we gaan op zoek naar roofvogels en de eerste weidevogels. Misschien kunnen we zelfs al de eerste grutto zien!

Wintergasten zijn bijvoorbeeld de smienten. Ook grote groepen ganzen kunnen we vinden in het Ilperveld. Roofvogels die je er kunt zien zijn de havik, sperwer, buizerd en de bruine kiekendief. Echte vleeseters zijn dit, die hun prooi of zo uit de lucht naar beneden 'stoten' of ze juist met een snelle duikvlucht van de grond pakken. Misschien zijn ook de scholeksters alweer met elkaar aan het 'vergaderen', want: wie mag waar gaan broeden?

Jeugdclub de Waterratten is voor iedereen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar die geïnteresseerd is in de natuur en van aanpakken houdt. Ben je slim of sterk of allebei? Kom dan ook op woensdag 25 februari.

Je bent van harte welkom in het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Het kost ¤ 4,50 per keer. Wil je een heel seizoen meedoen (12x) dan betaal je ¤ 45,00. Wil je vader of moeder, opa of oma een keer mee, dan is dit beperkt mogelijk.

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088-006 44 55. Trek warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.
---