Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda, 5 februari 2009.

Start gespreksgroep:

"Praten over de dood: hoe doe je dat?"

Iedereen krijgt vroeg of laat met de dood te maken. Hoe reageer je dan? Wat kun je betekenen voor de nabestaanden? Wat kan en mag er tegenwoordig op uitvaartgebied? Welke plek heeft rouw in onze samenleving? Hoe gaan kinderen om met de dood? Wat houdt orgaandonorschap of euthanasie in?

Uitvaartorganisatie Yarden organiseert samen met Humanitas en het Humanistisch Verbond de tweede gesprekscyclus 'Praten over de dood: hoe doe je dat?' Het initiatief wordt ondersteund door het Transmuraal Netwerk Midden-Holland. In zeven bijeenkomsten komen verschillende aspecten van het levenseinde aan de orde, zoals:
- de dood in onze samenleving;

- levensbeschouwing en de dood, ook bij andere religies;
- kinderen en de dood;

- sterven en stervensbegeleiding;

- zelfdoding en euthanasie;

- de uitvaart en regelingen bij en na een overlijden;
- rouw en rouwbegeleiding.

De gesprekscyclus is nadrukkelijk géén lotgenotencontact. De deelnemers leren veel van elkaar door het uitwisselen van ervaringen en ideeën. Deelname staat open voor iedereen die, om welke reden dan ook, geïnteresseerd is in het thema. Enkele reacties van deelnemers: 'Blij dat ik m'n aarzeling heb overwonnen', 'Een fantastische ervaring', 'Open en vertrouwelijk over moeilijke onderwerpen'. De begeleiding is in handen van twee getrainde en betrokken gesprekleiders van bovengenoemde organisaties.

Data en locatie

De gespreksgroep wordt gehouden in het Advaita Centrum in Gouda op zeven donderdagmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur. De data zijn: 25 februari, 11 en 18 maart, 1, 8, 15 en 22 april.

Aanmelding
De deelnemersbijdrage is ¤ 55. Leden/vrijwilligers van bovengenoemmde organisaties krijgen korting en betalen slechts ¤ 400. De prijs is inclusief het uitgebreide werkboek (ruim honderd pagina's) en thee of koffie. U kunt zich telefonisch of per e-mail aanmelden bij het Humanistisch Verbond Midden-Holland, telefoon: (0182) 54 82 82, e-mail: corrie.blok@gmail.com of bij Yarden, telefoon (088) 927 32 83. Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u bellen met een van de twee gespreksleiders Carla Schenk, telefoon: (0183) 63 51 31 of Wilma Baggerman, telefoon: (0182) 52 21 34.