WiFly biedt bedrijventerreinen betaalbaar glasvezelsnelheid internet


ROTTERDAM, 20090225 -- WiFly Wireless Solutions gaat vanaf maart 2009 haar Wireless Fiber dienst aanbieden aan alle bedrijventerreinen in Nederland. Bedrijven(terreinen) die bijvoorbeeld vanwege de hoge aanlegkosten van glasvezel nog niet zijn aangesloten kunnen vanaf heden een aanvraag indienen bij WiFly.

Bij voldoende animo, gemiddeld genomen minimaal vijf bedrijven, zal WiFly een glasvezelaansluiting realiseren op het bedrijventerrein en vandaar uit via een hoogwaardige draadloze oplossing de `last-mile access' verzorgen. Bedrijven kunnen op deze manier voor een fractie van de normale eenmalige en maandelijkse kosten symmetrische internetverbindingen tot 20 mbit/s afnemen.
WiFly heeft reeds veel ervaring met het draadloos ontsluiten van bedrijven opgedaan middels haar Wireless Fiber oplossing in Rotterdam. WiFly Wireless Solutions biedt daar sinds 1 januari 2008 bedrijven de mogelijkheid om een betaalbare, draadloze internetaansluiting af te nemen met de capaciteit van glasvezel. De feedback op deze dienst is zeer positief. Bedrijven roemen de snelheid en de hoge beschikbaarheid van de draadloze verbinding.
De behoefte naar bandbreedte groeit voortdurend. Bedrijven gebruiken Software-As-A-Service (SaaS) oplossingen, remote backup, IP-camera beveiliging, VPN verbindingen voor thuiswerkers, etc. Tegelijkertijd is de aanleg van glasvezel sinds enkele maanden bemoeilijkt omdat het vanwege de Wet WION een stuk lastiger is geworden om glasvezel aan te leggen. Het effect hiervan is voor WiFly ook duidelijk merkbaar in de toename van de vraag naar hun straalverbindingsoplossingen. O.a. laserverbindingen blijken voor bedrijven het ideale alternatief om het glasvezeltraject te omzeilen. Deze verbinding gaan in capaciteit tot 1.5 gbit/s en in de nabije toekomst zelfs tot 10 gbit/s. De flexibele inzet, het kostenplaatje en de snelle realisatie zullen naar verwachting steeds meer bedrijven sturen richting straalverbindingen.
Steeds meer bedrijventerreinen worden aangesloten op glasvezel, maar er blijven terreinen die waar het animo achterblijft vanwege ondermeer de hoge kosten die gepaard gaan met een aansluiting. WiFly´s insteek biedt nu ook deze bedrijven de mogelijkheid om een kwalitatief hoogwaardige verbinding te laten realiseren. Op aanvraag zal WiFly een beknopt haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Hierbij wordt het animo onder de aanwezige bedrijven in kaart gebracht, alsmede de technische en financiële haalbaaheid. Binnen enkele weken zal een definitieve aanbeveling kunnen worden gegeven en kan reeds de realisatie reeds in gang gezet worden.
Bij een positief advies zal WiFly op een gunstige lokatie op (of net buiten) het terrein een glasvezelaansluiting realiseren en een zendstation installeren voor het doorzetten van het signaal. Om een aansluiting te realiseren bij de bedrijven hoeft er alleen een kleine ontvanger geplaatst te worden op het van het desbetreffende bedrijf. Vanaf het moment dat de hoofd glasvezelverbinding gerealiseerd is, kan binnen enkele weken het gehele bedrijventerrein aangesloten zijn.
De eenmalige kosten zijn uiterst competitief vergeleken bij glasvezel. Doorgaans kan ervan uitgegaan worden dat bij vijf deelnemende bedrijven al een netwerk uitgerold kan worden. De eenmalige kosten per bedrijf zullen in een dergelijk scenario rond de duizend euro liggen met een abonnement van om en nabij de tweehonderdvijftig euro per maand voor een 20 mbit/s symmetrische verbinding.





Inzenden persbericht